FCA se unește cu Tesla în Europa un indicator mediu mai mic de emisii de CO2 în toată grila de modele

Noile standarde de poluare adoptate în Europa impun un nivel maxim de emisii de CO2 produse de întreaga gamă de modele din lista unui producător auto de 95 g/km. Normele înăsprite au devenit o adevărată provocare pentru producătorii auto, mai ales pentru cei specializați pe producția modelelor de performanță. Astfel, pentru a crea un echilibru și a se încadra în normele de poluare de 95 g/km per gamă de modele, producătorii sunt impuși să dezvolte și să lanseze modele eficiente, cu propulsie hibridă sau electrică, însă nici lansarea modelelor eficiente nu garantează încadrarea în limitele legale, iar astfel producătorii auto se văd nevoiți să recurgă la diverse șiretlicuri și cooperări.
O nouă metodă ingenioasă a fost născocită de FCA – concernul italian a anunțat o cooperare cu producătorul american Tesla în Europa. Potrivit acordului dintre companii, electromobilele Tesla vor fi incluse în grila de modele FCA în Europa, iar astfel întreaga gamă de modele din cadrul concernului va indica un nivel mediu de emisii de CO2 simțitor mai mic, având în vedere gama dezvoltată de modele Tesla, dar și succesul americanilor pe piața europeană. Oficialii Tesla nu au confirmat încă declarațiile făcute de FCA, însă potrivit informațiilor distribuite de Financial Times, în cadrul cooperării italienii vor avea de achitat în favoarea celor de la Tesla sume de milioane de euro, doar pentru includerea electromobilelor americane în propria grilă de modele. De altfel, sumele suportate de FCA aparent ar fi mai mici decât cele necesare pentru dezvoltarea unor modele noi de maximă eficiență, unde mai adăugăm că dezvotlarea hibridelor și electromobilelor necesită și timp.
Acest pas nu înseamnă, însă, că italienii nu dezvoltă propriile electromobile – anul trecut oficialii concernului FCA au anunțat investiții de 9 miliarde euro pentru proiectarea electromobilelor și hibridelor noi. În același timp, potrivit celor de la Financial Times, doar pe parcursul ultimilor trei ani cei de la Tesla au încasat venituri de circa un miliard euro din astfel de cooperări cu producătorii auto pe teritoriul SUA.
1
1,969
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!