Ford renunță la modelele C-Max și Grand C-Max: producția monovolumelor va înceta în luna iunie

Ford anunță pensionarea concomitentă a două MPV-uri din gama sa din cauza cererii mult prea mici. Astfel, în vara acestui an va înceta producția monovolumelor Ford C-Max și Grand C-Max.
Decizia de a renunța la producția celor două monovolume a fost anunțată de Ford încă la finalul anului trecut, iar acum americanii au anunțat și termenii de încetare a producției. Ford C-Max și Grand C-Max vor fi eliminate din gama producătorului american la sfârșitul lunii iunie curent. Motivul de bază pentru eliminarea din gamă a celor două monovolume este cererea mult prea mică – în 2018 cererea pentru C-Max și Grand C-Max a înregistrat o scădere cu circa 21%, fiind comercializate în total doar 53 mii unități.
Pentru a compensa pierderile de pe urma eliminării de pe linia de producție concomitent a două modele, americanii vor spori producția modelului Focus în versiunile de top, în caroseriile hatchback și break. Vânzările modelului compact comparativ cu monovolumele pensionate sunt mult mai impunătoare – în 2018 americanii au comercializat 194 mii unități Focus.
Odată cu sfârșitul producției celor două modele, americanii vor renunța la unul dintre cele trei schimburi la uzina Saarlouis din Germania pentru reducerea costurilor. Astfel, mai multe persoane vor rămâne fără locuri de muncă. Anterior Ford estima că în total de la uzinele din Saarlouis și Koln vor fi concediate circa 5000 persoane.
0
1,840
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!