Planurile Ford pentru Europa: electrificarea întregii game, lansarea unui electromobil și noul crossover Ford Puma

În cadrul evenimentului Ford Go Electric, americanii au făcut publice planurile sale pentru cucerirea pieței europene în următorii ani. Constructorul american pregătește electrificarea întregii game de modele, lansarea unui electromobil în toamna acestui an și un nou crossover compact, care urmează să fie produs la uzina Ford din Craiova, România. Să le luăm pe rând, deci!
Utilitare hibride

Ford a pregătit versiuni hibride pentru seria de utilitare Transit, Transit Custom și Tourneo Custom. Primele două sunt disponibile cu propulsor diesel și sistem mild-hybrid cu generator-starter de 48V, EcoBlue Hybrid, pe când Tourneo Custom va fi curând disponibil și cu o versiune plug-in hybrid. Ford nu a dezvăluit detalii complete despre sistemul EcoBlue Hybrid, prevăzut pentru Transit și Transit Custom, deși, cel mai probabil, acestea vor prelua substratul tehnic de la noua generație Kuga.
Mai multă informație a fost oferită despre noul plug-in hybrid Tourneo Custom. Utilitara electrificată are la bază unitatea turboaspirată pe benzină, 1.0 EcoBoost, cu 3 cilindri, însă aceasta are un rol de range extender în cazul lui Tourneo Custom, utilitara fiind pusă în mișcare de motorul electric. Acesta este alimentat de la un set de baterii de 13.6 kWh, capabil să-i asigure o autonomie de până la 50 km în regim 100% electric. Cu motorul cu combustie internă inclus, autonomia maximă atinsă constituie 500 km. Consumul de combustibil indicat în regim mixt nu va depăși nivelul de 3.3 litri.
Ford Transit 100% electric

În anul 2021 americanii planifică să lanseze versiunea complet electrică a utilitarei Transit. Modelul va fi dedicat transportului de mărfuri în regim urban și va fi disponibil în mai multe variante de caroserie. În cadrul evenimentului Ford Go Electric, producătorul a prezentat conceptul Ford Transit Smart Energy – un microbuz destinat transportului de pasageri cu 10 locuri. Electrocarul este dezvoltat pe baza actualului Transit, însă dispune de un motor electric, alimentat de la un set de baterii capabile să-i asigure o autonomie de până la 150 km.
Conceptul surprinde prin prezența celor 6 panouri solare pe acoperiș – acestea nu vor suplini rezervele bateriei ce alimentează motorul electric, însă vor oferi energie suficientă pentru acționarea celorlalte sisteme de la bord, precum cel de climatizare și de încălzire a scaunelor. Afară de aceasta, pentru a reduce pierderile de temperatură la bord, inginerii au dotat conceptul cu un separator între ușa pasagerilor și zona scaunelor, iar podeaua și plafonul sunt izolate termic.
Versiuni hibride noi pentru compactele Ford Focus și Ford Fiesta

Compactele Ford Focus și Ford Fiesta se aleg cu două versiuni hibride noi. Acestea au la bază unitatea turboaspirată pe benzină 1.0 EcoBoost cu 125 CP și 170 Nm la activ, acompaniată de un generator-starter. Americanii nu au oferit detalii despre puterea acestuia, însă au specificat că în primele clipe de accelerație acesta este capabil să ofere un surplus de 50 Nm pentru a elimina efectul de turbolag.
Lansarea noilor versiuni Focus și Fiesta va avea loc în următoarele luni în Europa. Prețurile urmează să fie anunțate ulterior.

Ford Puma – noul crossover compact, ce va fi produs la uzina din Craiova, România

În cadrul evenimentului Ford a oferit primele informații oficiale despre crossover-ul absolut nou, denumit Puma. Noul model vine să diversifice gama de SUV-uri compacte Ford în Europa, iar producătorul a oferit și primele detalii tehnice despre acesta, înainte de premiera oficială.
Din start noul Ford Puma va fi disponibil cu o versiune mild-hybrid cu benzinar turboaspirat EcoBoost de 1.0 litri dotat cu un generator-starter. Puterea cumulativă a sistemului de propulsie constituie 155 CP, iar consumul mediu în regim mixt nu depășește 5.4 litri.

Crossover-ul compact va suplini gama de SUV-uri Ford oferite în Europa. Startul vânzărilor va fi dat până la finalul acestui an, iar producția se va desfășura la uzina Ford din Craiova, România, unde în prezent are loc producția motoarelor 1.0 EcoBoost și a crossover-ului Ecosport.

Un nou SUV 100% electric cu spirit de Mustang urmează să fie lansat toamna

Una dintre cele mai captivante premiere Ford din acest an urmează să aibă loc toamna – americanii vor dezvălui noul SUV, inspirat de la coupe-ul legendar Mustang. Denumirea modelului nu a fost dezvăluită, însă acesta va avea un sistem de propulsie 100% electrică și o siluetă asemănătoare cu cea a lui Jaguar I-PACE. Primele schițe publicate în web trădează silueta dinamică a viitorului SUV, dar și forma blocurilor optice spate, inspirate de la Mustang.
Ford anticipiează că noul crossover electric va avea o autonomie de până la 600 km conform standardului de calcul WLTP. Clienții vor avea de ales între versiuni cu tracțiune pe o singură punte, sau una integrală, ceea ce înseamnă că în dependență de versiune, viitorul "Mustang" electric va avea unul sau două motoare electrice, în dependență de versiune.

Producția noului SUV va demara în 2020 la uzina Ford din Mexic și tot anul viitor modelul va fi lansat pe piață.
0
2,127
GALERIE FOTO (30 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!