(VIDEO) Roborace prezintă cursele auto ale viitorului: bolizi electrici cu sistem de pilot automat

Dacă preferați automobilele dotate strict cu propulsoare cu ardere internă și nu prea sunteți încântați de invazia sistemelor de propulsie electrificată în gama constructorilor auto și în sporturile cu motor, fiți gata de o nouă dezamăgire – cursele auto ale viitorului vor fi date nu doar de bolizi cu propulsie 100% electrică, aceștia vor mai fi conduși de sisteme de pilot automat, fără participarea directă a unui șofer din spatele volanului. Propria viziune a curselor autonome ale viitorului a fost prezentată de Roborace.
Prima serie de curse cu bolizi pilotați de calculator, Roborace, va avea loc în această primăvară: mașinile electrice dotate cu pilot automat se vor lansa în curse în Spania, Italia, Marea Britanie, Ungaria și SUA. Bolizii au primit denumirea DevBot 2.0 și vor participa în curse pe parcursul unui singur week-end în campionatul electromobilelor Formula-E. Echipele participante vor avea la dispoziție bolizi electrici identici, însă vor avea frâu liber în modificarea modului și regimului de condus a sistemului de operare.
Potrivit informațiilor preliminare, electromobilele DevBot 2.0 vor fi propulsate de 4 motoare electrice, cu o putere totală de 1,300 CP. Viteza de 100 km/h poate fi atinsă în circa 3 secunde.
Cursele din acest an vor fi desfășurate în regim de testare: chiar dacă bolizii dispun de un sistem de pilot automat funcțional, prima jumătate a cursei aceștia vor fi conduși de șoferi antrenați și doar în cea de-a doua jumătate cursei condusul va fi lăsat în întregime pe seama sistemului de operare. Chiar și așa, pe parcursul întregii cursei în spatele volanului se vor afla piloți, care vor prelua controlul asupra electromobilului în caz de necesitate. Un campionat cu bolizi 100% autonomi va avea loc în 2021.
0
537
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!