Vera, camionul electric cu pilot automat dezvoltat de Volvo Trucks, a început să transporte mărfuri pe drumurile publice

Primul camion cu propulsie electrică și sistem de pilot automat din cadrul Volvo Trucks, denumit Vera, a fost angajat într-o companie pentru transportarea mărfurilor la distanțe mici. Camionul inovativ va transporta mărfurile din centrul logistic DFDS într-un port din Gothenburg, Suedia.
Deși constructorul suedez de camioane încă nu este gata să lanseze producția de serie a noului camion Vera, vehiculul electric a fost angajat în primele servicii reale de transportare a mărfurilor. Camionul va livra mărfurile în cadrul companiei DFDS, din centrul logistic în port, pe drumuri publice dintr-o zonă industrială cu rută predefinită. Totodată, în cadrul serviciului, specialiștii Volvo Trucks vor monitoriza comportamentul și acțiunile camioanelor electrice, pentru a dezvolta în continuare sistemul de pilot automat.
Volvo Vera a fost prezentat pentru prima dată în 2018. Camionul are dimensiuni mai compacte, comparativ cu camioanele tradiționale, are un sistem de propulsie 100% electrică și un sistem de pilot automat integrat, înzestrat cu cele mai moderne sisteme de siguranță activă, precum cel de prevenire a impactului frontal și de frânare automatizată, inclusiv cu detectarea pietonilor. Vera este capabil să transporte cantități mari de mărfuri, similare celor ce sunt transportate de camioanele convenționale, pe distanțe restrânse.
0
2,160
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!