BMW și Mercedes-Benz au semnat un acord de cooperare pentru dezvoltarea tehnologiilor autonome

Concernele BMW și Daimler au anunțat oficial semnarea unui nou parteneriat cu scopul dezvoltării tehnologiilor autonome pentru automobile. Primele sisteme dezvoltate în comun în cadrul noului parteneriat își vor face apariția pe modelele BMW și Mercedes-Benz în următorii 4 ani.

Negocierile pentru crearea unui parteneriat dintre BMW și Mercedes-Benz au demarat la sfârșitul anului trecut. Parteneriatul are drept scop dezvoltarea tehnologiilor autonome, reducerea costurilor de dezvoltare și schimbul de experiență.
În cadrul parteneriatului, cele două concerne se vor angaja în dezvoltarea tehnologiilor autonome de generațiile 4 și 5 (nivelul maxim de autonomie, ce prevede un regim de rulare complet automatizat). În cadrul cercetărilor, germanii vor dezvolta și asistenți noi pentru șoferi, inclusiv asistenți de parcare automatizați. Acordul inițial prevede o colaborare pe termen lung pentru dezvoltarea sistemelor autonome pentru autostrăzi, însă în prezent companiile negociază extinderea parteneriatului pentru dezvoltarea tehnologiilor autonome care să poată fi utilizate în mediul urban.

La proiect vor participa circa 1,200 specialiști Mercedes-Benz și BMW, iar cele două companii au anunțat că parteneriatul nu este unul exclusiv și alți producători ar putea adera la procesul de cercetări și dezvoltare. Primele "roade" ale parteneriatului vor fi lansate pe modelele de serie Mercedes-Benz și BMW din anul 2024.
0
1,309
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!