Renault Megane RS Trophy-R a bătut recordul stabilit de Honda Civic Type R pe circuitul Spa-Francorchamps

Francezii au reușit să se impună cu un nou record cu Renault Megane RS Trophy-R – de această dată hot-hatch-ul francez a cucerit recordul pe circuitul belgian Spa-Francorchamps, devenind cel mai rapid model de serie cu roți motrice față și devastând rivalul nipon Honda Civic Type R, care anterior deținea poziția de lider în segment pe traseul respectiv.
Megane RS Trophy-R a reușit să parcurgă circuitul Spa-Francorchamps în 2 minute și 48.338 secunde, fiind cu circa 5 secunde mai rapid decât hot-hatch-ul nipon. La volanul bolidului francez s-a aflat pilotul laurent Hurgon, care a cucerit anterior împreună cu francezii și recordul pe Nurburgring în clasa modelelor de serie cu roți motrice față, reușind să parcurgă traseul german în 7 minute și 40.1 secunde.
Renault Megane RS Trophy-R este propulsat de benzinarul turbo de 1.8 litri, ce dezvoltă 300 CP și 400 Nm. Unitatea de propulsie se cuplează la cutia manuală cu 6 rapoarte, ce transmite cuplul pe puntea față. Cu acest motor hot-hatch-ul francez indică un timp de 5.4 secunde în exercițiul de accelerare de la 0 la 100 km/h, în timp ce pentru a accelera de la 80 la 120 km/h acesta are nevoie de doar 2.9 secunde. Viteza maximă constituie 262 km/h.
0
285
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!