Toyota pregătește o nouă versiune Prius PHEV echipată cu panouri solare pe caroserie

La sfârșitul acestei luni în Tokyo vor demara testele noii versiuni Toyota Prius cu panouri solare. Niponii au pregătit un prototip de teste echipat cu celule solare pe capotă, plafon și haion pe baza modelului standard Toyota Prius Prime, cu sistem de propulsie plug-in hybrid, în cooperare cu compania Sharp.
În prezent Toyota oferă o versiune mai specială Prius, ce poate fi echipată cu panouri solare, însă varianta de serie are un singur panou, situat pe plafon, energia acumulată de care este utilizată doar pentru alimentarea sistemelor periferice, precum sistemul audio sau de climatizare, și nu este suficientă pentru alimentarea motorului electric, ce asistează propulsorul termic. Noua versiune, dezvoltată în colaborare cu Sharp, dispune de mai multe suprafețe acoperite cu panouri solare, ce vor fi capabile să acumuleze cu până la de 4.8 ori mai multă energie și teoretic ar putea asigura o autonomie de până la 56.3 km!
Un alt avantaj al noului prototip față de versiunea de serie este posibilitatea de a genera energie electrică și în timpul mișcării, atunci când Prius PHV cu panou solar pe plafon poate acumula energia doar static. Pentru atingerea unor asemenea rezultate, cei de la Toyota au apelat la specialiștii companiei Sharp, ce au dezvoltat panouri solare mai avansate și mai eficiente, special pentru prototipul de teste. Companiile declară că panourile vor asigura un surplus de autonomie în regim 100% electric de până la 56.3 km, iar datele reale vor fi testate în timpul testelor, ce vor demara la sfârșitul acestei luni.
0
2,153
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!