Brandul Alpine al celor de la Renault a pregătit o versiune de raliuri pentru sportcar-ul A110

Alpine a pregătit o versiune de raliuri pentru sportcar-ul A110. Noua variantă va fi omologată în clasa FIA R-GT și va putea fi achiziționată de echipele de curse începând cu anul viitor, ceea ce înseamnă că tot atunci modelul francez va putea fi admirat în curse.
Precum și cele două variante de curse prezentate anterior, Alpine A110 Cup și A110 GT4, noua versiunea destinată curselor de rally a fost dezvoltată în colaborare cu partenerii francezilor de la Signatech. Astfel, bolidul de curse a beneficiat de o suspensie modificată și un sistem de frânare de performanță livrat de Brembo.
Francezii nu au dezvăluit detalii despre modificările aplicate unității de propulsie de 1.8 litri, însă au relatat că aceasta va livra acum peste 300 CP și va fi cuplată la o cutie secvențială cu 6 rapoarte. Interiorul nu are tangențe cu versiunile de curse prezentate anterior sau cele de serie – pentru reducerea greutății proprii bolidul a sacrificat majoritatea elementelor de la bord, primind volan și scaune sport, centuri de siguranță cu prinderi în șase puncte și o carcasă de siguranță omologată conform standardelor FIA.
În viitorul apropiat bolidul de raliuri va fi omologat pentru categoria FIA R-GT pentru curse cu modele cu roți motrice spate. Francezii au dat startul comenzilor pentru noua versiune A110, prețul de start pentru un exemplar fiind de 150 mii euro fără taxe.
0
238
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!