Şoferii din Rusia vor rămâne fără permis de conducere dacă vor circula în stare de ebrietate cu... bicicleta!

24 Septembrie 2019, 13:46
Denis Godorozea
Deputaţii Dumei de Stat din Rusia au pregătit un pachet de modificări legislative ce prevede înăsprirea sancţiunilor pentru încălcările comise în trafic. Astfel, fără permis de conducere pot rămâne chiar şi bicicliştii documentaţi pentru încălcările regulamentului circulaţiei rutiere.

Astfel, cetăţenii care deţin un permis de conducere de orice categorie, pentru mijloace de transport cu motor, pot fi privaţi de dreptul de a conduce mijloace de transport în cazul în care sunt depistaţi circulând în stare de ebrietate cu bicicleta sau mijloacele de transport mici cu propulsie electrică, precum trotinetele electrice sau hoverboard.
Totodată, cetăţenii care nu deţin vreun permis de conducere dar vor fi depistaţi conducând în stare de ebrietate mijloacele de transport enumerate mai sus, pe lângă o amendă, vor avea interdicţie de a obţine un permis de conducere pe o perioadă de câteva luni.

Proiectul de lege a fost pregătit în contextul în care în ultimii ani în Rusia este înregistrat un număr tot mai mare de transport alternativ electric, precum bicicletele şi trotinetele, concomitent cu creşterea numărului de accidente rutiere cu implicarea acestor mijloace de tranport. Proiectul prevede ridicarea permisului de conducere şi pentru alte încălcări grave, care pun în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.
0
1,299
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!