Volkswagen va lansa electromobile de performanţă în noua gamă ID. Sportivele vor primi indicele GTX

16 Decembrie 2019, 15:53
Denis Godorozea
Volskwagen planifică să diversifice oferta în segmentul electromobilelor inclusiv cu modele de performanţă — modelele electrice din gama ID se vor alege în viitor cu versiuni sport, care vor primi indicele GTX, proaspăt înregistrat de constructorul german.
Volkswagen are o gamă dezvoltată de modele de performanţă. Până acum modelele cu surplus de putere dezvoltate pe baza maşinilor de serie purtau denumirile GTI, GTD şi GTE, atribuite modelelor cu propulsoare pe benzină, motorină, dar şi cele hibride. Mai nou, cu versiuni de performanţă se vor alege şi electromobilele din gama revoluţionară Volkswagen ID, acestea urmând să obţină indicele GTX.
Printre primele electromobile cu surplus de putere "sub capotă" va fi crossover-ul ID.5 — versiunea de serie a conceptului stilat ID Crozz. Ulterior, însă, cu o astfel de versiune s-ar putea alege şi compacta ID.3. Primul ID GTX va fi lansat pe parcursul anului 2021, iar puterea maximă, potrivit informaţiilor preliminare, va depăşi 300 CP şi 400 Nm. Primul electromobil de serie din gamă, Volkswagen ID.3 oferă un total de 204 CP şi 310 Nm.
0
1,346
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!