Hennessey Performance lansează un nou Venom pe baza pick-up-ului Ford F-150

28 Februarie 2020, 17:43
Denis Godorozea
Atelierul de tuning Hennessey Performance lansează un nou pachet de tuning pentru Ford F-150. Astfel, cei care nu au reuşit să achiziţioneze un monstru VelociRaptor vor putea opta pentru un Hennessey Venom 775, care este şi mai rapid decât monstrul dezvoltat pe baza pick-up-ului F-150 Raptor.
Hennessey Venom 775 are sub capotă benzinarul Coyote V8 de 5.0 litri echipat cu un compresor şi un sistem de injecţie revizuit. Datorită modificărilor motorul ce livreză standard 395 CP este capabil să dezvolte acum 786 CP. Deşi creşterea este aproape dublă, tunerii nu au înlocuit cutia automată standard, ba mai mult, nici nu i-au aplicat modificări tehnice. În noua ipostază pick-up-ul american poate accelera până la 60 mph (97 km/h) în 4.0 secunde, în timp ce distanţa de 1/4 mile este parcursă timp de 12.1 secunde. În ambele exerciţii VelociRaptor este cu 0.1 secunde mai lent.
Modificările nu s-au limitat la unitatea de propulsie, însă. Tunerii propun componente noi pentru suspensie, cu care garda la sol poate fi mărită cu până la 152 mm! Pentru a stăpâni aceast monstru sistemul de frânare standard a fost înlocuit cu unul mai performant, livrat de Brembo, cu etriere cu câte 6 pistoane pe puntea faţă. Din punct de vedere al designului exterior clienţii pot beneficia de un pachet aerodinamic exterior mai agresiv, cu capotă nouă cu incizie de aer inclusă, bare de protecţie mai mari din oţel, şi un set original de jante. Clienţii pot solicita modificări şi la interior, în funcţie de preferinţe cu un grad maxim de personalizare.
Pachetul de modificări dezvoltat de Hennessey are un preţ de 53,300 dolari americani, ceea ce înseamnă că achiziţia unui Venom 775 "la cheie" va costa cel puţin 92 mii euro, inclusiv achiziţia pick-up-ului propriu-zis. În total vor fi produse doar 100 unităţi.
0
1,417
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!