Suzuki prezintă noul Ignis facelift! Compacta primeşte o versiune de offroad

5 Februarie 2020, 14:36
Denis Godorozea
Cea de-a doua generaţie Suzuki Ignis a primit un facelift de mijloc de carieră. Compacta a primit elemente de decor exterioare restilizate şi o versiune dedicată offroad-ului. Deocamdată, însă, modificările sunt aplicate doar versiunii nipone Ignis, însă ulterior modelul va primi actualizări similare şi pe alte pieţe, or cariera actualei generaţii a început în 2015.
Din punct de vedere estetic Suzuki Ignis facelift nu se distinge prea mult de predecesor, partea frontală a beneficiat doar de un calandru cu o structură interioară restilizată, pe când la posterior modificările lipsesc în totalitate, cu excepţia elementului orizontal din plastic nevopsit, care a fost eliminat de pe bara de protecţie spate. Astfel, diferenţa vine să o facă versiunea de offroad cu indicile MF, care are bare de protecţie faţă şi spate modificate, cu inserţii din plastic gri şi elemente de protecţie nevopsite pe partea inferioară a caroseriei şi aripi.
La interior modificările sunt minime — niponii au pregătit câteva variante noi de tapiserie textilă şi au introdus modificări la nivel de instrumentar de bord. Versiunea de top Ignis MF are un habitaclu tapisat cu piele şi inserţii decorative din plastic vopsit în nuanţa caroseriei. În nivelul de echipare de bază a fost inclusă încălzirea scaunelor faţă şi sistemul de frânare automatizată de urgenţă.
Tehnic Suzuki Ignis facelift nu a suferit modificări — până şi versiunea de offroad MF nu a primit echipamente noi, având o gardă la sol similară celorlalte versiuni, de 180 mm. În Japonia Ignis facelift va fi oferit în continuare doar cu benzinarul aspirat natural Dualjet de 1.2 litri, capabil să ofere 91 CP şi 118 Nm. Pe piaţa locală compacta are un motor cuplat exclusiv la cutia cu variaţie continuă, ce transmite cuplul pe puntea faţă. Opţional poate fi bifat sistemul de tracţiune integrală.
Redacţia PiataAuto.md din primăvara anului trecut are în garaj un Suzuki Ignis de a doua generaţie, pre-facelift, în nivelul de echipare incipient. Toate relatările despre compacta niponă le puteţi accesa cu acest link.
0
1,745
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!