Toyota şi Panasonic vor fonda o întreprindere comună pentru producţia bateriilor pentru electromobile

5 Februarie 2020, 13:21
Denis Godorozea
Toyota şi Panasonic au anunţat că îşi unesc forţele în cadrul unei companii comune pentru dezvoltarea şi producţia bateriilor pentru electromobile şi alte dispozitive electronice, precum roboţi automatizaţi. Noua companie, ce poartă denumirea Prime Planet Energy & Solutions, va dezvolta baterii de generaţie nouă care vor putea fi, ulterior, livrate şi constructorilor auto terţi.
În cadrul noii întreprinderi comune Toyota deţine 51% din acţiuni, pe când celor de la Panasonic revine celălalt pachet, de 49%, deci Prime Planet Energy & Solutions nu va avea alţi acţionari decât cei doi aliaţi. Cel puţin, în primii ani de activitate. Compania va începe activitatea în luna aprilie a acestui an cu sediul central în oraşul nipon Kasai. În total în cadrul întreprinderii vor activa 5,100 angajaţi, dintre care 2,400 angajaţi în cadrul centrelor de cercetare şi uzinelor din China, deţinute în comun.
Astfel, cei de la Toyota urmăresc să avanseze în producţia şi dezvoltarea bateriilor de generaţie curentă, dar şi de generaţie nouă, totodată fiind reduse costurile de dezvoltare datorită implicării celor de la Panasonic. Japonezii sunt convinşi, că compania va putea livra baterii nu doar pentru industria auto, dar şi în alte ramuri ale industriei electronice, inclusiv roboţi automatizaţi.
0
1,032
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!