(Update) Tesla a primit permisiunea autorităţilor germane pentru continuarea construcţiei uzinei de la Berlin

19 Februarie 2020, 08:56
Denis Godorozea
Update 21.02.2020

După ce a fost obligată să oprească defrişarea pădurilor de conifere în apropiere de Berlin în urma contestării depuse de activiştii de mediu din Germania, Tesla a primit permisiunea instanţei de a continua defrişarea pentru a începe construcţia în următoarele luni. Astfel, construcţia va avea loc în termenii stabiliţi anterior, fără abateri de la planurile iniţiale. Decizia instanţei administrative a statului Brandenburg este una definitivă.
Uzina Tesla din Berlin ar putea să nu mai fie construită! Autorizaţia emisă poate fi retrasă de autorităţi

Prima uzină Tesla Motors din Europa, construcţia căreia ar urma să înceapă în următoarele luni, poate fi anulată, sau cel puţin finalizarea lucrărilor poate fi amânată pe un termen de circa 9 luni. Autorizaţia emisă de către autorităţile germane în favoarea constructorului american poate fi retrasă pe baza unei contestaţii depuse la Ministerul Mediului din statul german Brandenburg.
Noua uzină a americanilor, potrivit planurilor iniţiale, urmează să fie construită în apropiere de capitala Germaniei, pe locul unde în prezent se află o pădure de conifere. Cei de la Tesla au primit o autorizaţie de construcţie care prevede defrişarea pădurii, însă de curând procesul a fost întrerupt în baza contestaţiei depuse de organizaţia de mediu Gruene Liga Brandenburg, astfel curtea administrativă a statului a decis să oblige temporar constructorul american să întrerupă defrişările, deşi până acum americanii au defrişat o porţiune de pădure echivalentă cu circa 150 terenuri de fotbal.

În aceste condiţii cei de la Tesla vor trebui să demonstreze că pădurea de conifere poate fi defrişată legal, fiind una "inferioară", iar curtea administrativă urmează să se expună pe marginea acestui caz în câteva zile. Astfel, chiar dacă autorizaţia nu va fi retrasă, americanii riscă să ajungă în situaţia în care construcţia uzinei va fi finalizată cu o întârziere de la 6 la 9 luni. Amânarea forţată ar putea avea loc din cauza legislaţiei germane, care interzice defrişarea pădurilor în perioada reproducerii animalelor sălbatice, care începe în primăvară. Astfel, pentru a putea începe construcţia cei de la Tesla ar trebui să finalizeze lucrările de defrişare până în luna martie, or în caz contrar defrişările vor putea fi reluate abia la final de toamnă.
Potrivit planurilor enunţate anterior de Tesla, noua uzină din Germania urmează să-şi înceapă activitatea din 2021. La uzina respectivă ar urma să fie produse modelele compacte Tesla Model 3 şi proaspătul SUV Tesla Model Y, care sunt şi cele mai solicitate modele din gama constructorului american de electromobile.
0
1,442
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!