Marele Premiu al Australiei a fost anulat din cauza coronavirusului! Când va începe sezonul 2020 al Formulei 1?

13 Martie 2020, 11:39
Denis Godorozea
Sezonul 2020 al Formulei 1 ar fi trebuit să înceapă la finalul acestei săptămâni cu Marele Premiu al Australiei, însă competiţia a fost amânată din cauza coronavirusului. Potrivit informaţiilor preliminare, echipa Mercedes-Benz a solicitat renunţarea la Marele Premiu, pe când cei de la McLaren au raportat cel puţin un membru infectat cu Covid-2019. Astfel, echipa britanicilor a fost plasată în carantină pentru două săptămâni.
Presa occidentală transmite că FIA şi autorităţile de la Melbourne au insistat pe desfăşurarea Marelui Premiu, însă anularea primei etape a fost solicitată chiar de echipele de curse, printre care se enumeră cel puţin Mercedes-Benz şi McLaren, cea din urmă anunţându-şi retragerea din cursa din Australia. Astfel, decizia de a anula competiţia a fost luată în urma unei întrevederi organizate de FIA cu şefii echipelor de curse. Se pare că organizatorii nu-şi doreau anularea cursei din cauza pierderilor financiare, însă cel puţin vor fi restituiţi banii pentru bilete achiziţionate de spectatori - pe parcursul unei etape Marele Premiu al Australiei poate găzdui circa 300,000 vizitatori.
Amintim că mai devreme au fost anulate cursele Formula 1 în China, planificate anterior pentru data de 19 aprilie. În contextul anulării etapei din Australia şi plasării în carantină a celor de la McLaren, cel mai probabil va fi anulată şi etapa planificată pentru data de 22 martie în Bahrain. Concomitent poate fi anulată etapa din Vietnam, planificată pentru data de 5 aprilie, or autorităţile statului asiatic au anunţat că a fost oprită eliberarea vizelor pentru vizitatorii din alte ţări. De asemenea există riscul să fie anulate cursele europene din Monaco, Olanda şi Spania, iar noul sezon Formula 1 ar putea începe abia în vara acestui an, cu Marele Premiu al Azerbaidjanului. Aceasta, însă, doar în cazul în care nu vor fi depistate cazuri noi de infectare cu Covid-2019 în rândurile participanţilor sau în ţările în care urmează să aibă loc cursele. Decizii în acest sens vor fi anunţate în următoarele zile.
0
1,858
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!