Premieră: Dacia prefaţează primul model electric din gamă cu conceptul Spring

3 Martie 2020, 10:26
Denis Godorozea
Revoluţie în gama Dacia — constrcutorul din Mioveni prezintă conceptul primului electromobil din gama sa, denumit Spring. Acesta este o versiune îmbunătăţită a compactei electrice Renault K-ZE, lansate în Asia ceva mai devreme. Deşi electromobilul Dacia va adapta o bună parte din limbajul stilistic al colegului francez, cel puţin pe exterior sunt prezente câteva modificări consistente de design.
Conceptul Dacia Spring vine să prezinte cum va arăta viitorul electromobil de serie aproximativ, bineînţeles modelul comercializat va fi niţel mai rezervat în materie de design, însă elementele de iluminare LED vor fi, cel mai probabil, păstrate, deşi şi-ar putea modifica structura. Comparativ cu K-ZE modelul cu sigla Dacia are bare de protecţie restilizate, blocuri optice uşor modificate, alte mânere şi capace pentru oglinzile retrovizoare exterioare pe portiere.
Primul electromobil din gama constructorului din Mioveni este unul foarte compact, din segmentul A+. În lungime maşinuţa măsoară doar 3.73 metri, având la bază platforma simplificată CMF-A, iar aici cam se limitează datele despre substratul tehnic. Cei de la Dacia au dezvăluit doar, că modelul poate parcurge până la 200 km cu un singur plin. Putem intui, însă, că caracteristicile tehnice şi dinamice ale noii Dacia Spring vor fi similare cu cele puse la dispoziţia Renault K-ZE, ceea ce înseamnă că maşinuţa va avea la bază o baterie de 26.8 kWh, ce va alimenta un motor electric de doar 45 CP.
Premiera versiunii de serie a primului electromobil Dacia este planificată pentru anul viitor. Tot în prima jumătate a anului 2021 va avea loc lansarea pe piaţa europeană, iar cel mai interesant este preţul cu care maşina va fi comercializată în Europa. Cei de la Dacia promit că noul lor electromobil va fi cel mai accesibil model de acest fel din segment.
0
1,753
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!