Autorităţile anunţă restricţii mai stricte pentru locuitorii municipiului Soroca

8 Aprilie 2020, 18:09
Denis Godorozea cu referire la Agora.md
Autorităţile au anunţat restricţii mai stricte pe perioada carantinei în municipiul Soroca. Noile prevederi vor restricţiona deplasările pentru persoanele în etate, dar vizează şi transportul privat. Concomitent vor fi închise toate activităţile de comerţ. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Comisiei Situaţii Excepţionale astăzi.
Astfel, potrivit noilor norme, pe perioada carantinei va fi restricţionat timpul aflării oamenilor în stradă, concomitent cu sistarea tuturor activităţilor de comerţ, cu excepţia comerţului alimentar şi farmaceutic, transmite Agora.md. Premierul a anunţat că în Soroca vor fi dislocaţi mai mulţi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării pentru menţinerea ordinii şi noilor prevederi.
Restricţiile vizează în special persoanele cu vârsta de peste 63 de ani — acestea nu vor putea părăsi domiciliul fără un temei justificat, iar toate persoanele care vor părăsi locuinţa sunt obligate să fie echipate cu mijloace individuale de protecţie. Pe lângă cele menţionate, se interzice deplasarea în orice tip de transport a mai mult de două persoane, printre care şoferul.

Astăzi în Moldova au fost confirmate încă 118 cazuri de infectare cu coronavirus Covid-19. Numărul total de persoane infectate în ţara noastră este acum de 1,174. Infecţia a luat viaţa a 27 persoane.
0
2,585
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!