Daimler anunţă reluarea producţiei la trei uzine din Germania începând cu săptămâna viitoare

17 Aprilie 2020, 09:02
Denis Godorozea
Concernul Daimler vine cu veşti bune pentru fani dar şi întreaga societate — constructorul este gata să reînceapă producţia automobilelor la trei uzine din Germania începând cu săptămâna viitoare. Ulterior producţia va demara din nou şi pe alte linii de producţie din portofoliul concernului german.
După o pauză de câteva sătpămâni Mercedes-Benz va continua producţia automobilelor şi componentelor auto în Germania, care ulterior să fie livrate inclusiv şi celorlalte fabrici din cadrul concernului Daimler. Deocamdată este vorba despre uzinele din Berlin, Hamburg şi Untertuerkheim, iar ulterior, precum şi alţi constructori europeni şi din întreaga lume, îşi vor reîncepe activitatea şi uzinele din alte ţări.

Amintim că ieri despre planurile de a porni liniile de producţie au anunţat cei de la Volkswagen şi Volvo, concomitent şi Toyota anunţând redeschiderea fabricilor din Europa. Germanii şi suedezii îşi vor relua activitatea chiar începând cu ziua de luni, 20 aprilie, pe când niponii vor da undă verde liniilor de asamblare pe 22 aprilie.
Criza pandemică a afectat mult industria auto mondială, inclusiv cea automobilistică. Constructorii auto au decis stoparea producţiei la cele mai multe fabrici din întreaga lume, iar cele care şi-au continuat lucrul fără restricţii s-au pomenit ulterior cu lipsă de componente. Acum, însă, cel puţin în Europa, lucrurile par să revină la normalitate. Cele mai afectate state de pe Bătrânul Continent sunt acum Spania, Italia şi Franţa, unde au fost înregistrate în total peste 500 mii cazuri de infectare. Germania a înregistrat un număr mai mic de infectări şi este ţara europeană cu cea mai mică cotă de decese per numărul total de infectaţi.
1
2,754
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!