Eliminări dramatice în gama Renault: francezii ar putea renunţa la 3 modele!

18 Mai 2020, 17:26
Denis Godorozea
Soarta a cel puţin trei modele din gama Renault este incertă — presa occidentală informează, cu referire la surse din interiorul companiei franceze, că din gamă ar putea fi excluse mai multe modele cu scopul de a reduce costurile şi de a orienta producţia spre segmente mai solicitate de piaţă. Astfel, cariera modelelor Espace, Scenic şi Talisman ar putea fi încheiată cu generaţiile curente.
Monovolumele se află acum la apusul istoriei — acest segment de automobile a înregistrat un declin dramatic a cererii pe parcursul deceniului, locul acestora fiind preluat predominant de SUV-uri de tot soiul şi dimensiuni. Anterior despre pensionarea monovolumelor anunţau cei de la Volkswagen şi Ford, iar acum informaţii similare vin şi din partea Renault. De altfel, cel mai probabil modelele Espace şi Scenic ar mai putea avea continuitate cu încă câte o generaţie până a fi eliminate complet, însă pandemia de coronavirus şi criza economică provocată de aceasta doar a grăbit lucrurile.
Potrivit Reuters, Renault a elaborat un program de reducere a costurilor cu circa 2 miliarde de euro pe parcursul următorilor 3 ani. Programul prevede în primul rând eliminarea din gamă a modelelor, care nu generează un profit prea mare în raport cu celelalte modele din gamă. În această categorie se încadrează modelele cu cele mai mici vânzări din gamă, şi anume monovolumele, dar şi nava amiral Talisman, care se pare că nu prea poate opune rezistenţă liderilor din segment — Volkswagen Passat şi Skoda Superb.
0
5,052
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!