Preţurile pentru toate electromobilele noi în Europa s-ar putea prăbuşi cu circa 20%! Cum este posibil?

21 Mai 2020, 12:02
Denis Godorozea
Preţurile electromobilelor noi pe piaţa europeană s-ar putea prăbuşi cu circa 20% în următoarele luni datorită măsurilor de stimulare propuse de autorităţi pentru segmentul maşinilor electrice. Astfel se urmăreşte o creştere şi mai mare a cererii pentru acest tip de automobile prin nivelarea preţurilor în raport cu segmentul maşinilor clasice cu motoare termice.
Noua propunere enunţată de Uniunea Europeană prevede eliminarea TVA-ului la achiziţia unui electromobil nou. În diferite ţări, acest impozit constituie aproximativ între 19% şi 23%, iar eliminarea taxei va rezulta într-o scădere proporţională a preţului final pentru un electromobil nou.
Potrivit informaţiilor furnizate de Bloomberg, măsurile sunt gândite pentru a sprijini industria auto afectată de criza pandemică provocată de coronavirus Covid-19. Concomitent autorităţile îşi doresc stimularea vânzărilor electromobilelor. Efectiv, eliminarea TVA-ului pentru electromobile va rezulta în reduceri reale de câteva mii sau chiar zeci de mii de euro pentru un electromobil nou.
Deocamdată decizia finală nu a fost pronunţată, proiectul fiind încă dezbătut, şi nu se cunoaşte când ar putea intra în vigoare noile stimulente legislative.
0
536
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!