Revenirea din coronavirus e în toi: câte uzine auto activează în prezent în Europa

6 Mai 2020, 13:11
Denis Godorozea
Una dintre cele mai mari pieţe de desfacere, Europa este şi una dintre regiunile de pe glob cu cele mai multe uzine auto. Noul studiu realizat de Asociaţia Europeană a Producătorilor de Automobile (ACEA) arată că în prezent pe teritoriul Bătrânului Continent activează 298 uzine auto, specializate pe producţia automobilelor, vehiculelor utilitare, autobuzelor, camioanelor dar şi fabrici de motoare.
Din numărul total de 298 uzine, 196 sunt concentrate în ţările Uniunii Europene. Cele mai multe sunt uzinele producătoare de autoturisme — 142 la număr. Acestea sunt urmate de uzinele producătoare de motoare, 71 la număr, camioane şi vehicule utilitare mari — 58 uzine, alte 58 uzine produc autobuze, iar la 38 uzine sunt specializate pe producţia vehiculelor utilitare mici. Astfel, notează ACEA, relansarea producţiei la uzinele auto din Europa în proporţie de 100% va fi vitală pentru reabilitarea economiei din regiune.

Cea mai mare parte din aceste întreprinderi a fost afectată de criza pandemică provocată de coronavirus Covid-19, producţia fiind sistată de la mijlocul lunii martie pe un termen de circa 29 zile. Multe uzine şi-au reluat activitatea la 27 aprilie, altele au revenit la muncă la începutul acestei săptămâni.
În acest context, ACEA a solicitat autorităţilor statelor europene să sprijine constructorii auto pentru o relansare cât mai rapidă a producţie în forţă maximă, or pentru buna funcţionare a uzinelor constructoare de maşini şi motoare, este necesară relansarea liniilor de producţie mai mici, specializate pe producţia componentelor auto.
0
1,468
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!