Cel mai de succes supercar din istoria Lotus marchează 20 ani de la primul debut cu o ediţie aniversară

25 Iunie 2020, 14:47
Denis Godorozea
Unul dintre cele mai de succes modele din gama Lotus marchează cei 20 ani de la prima lansare. Aflat acum la cea de-a treia generaţie, Exige s-a ales cu ediţia limitată Sport 410 20th Anniversary. Aceasta include o serie de modificări estetice şi accesorii speciale, dar şi condimente dedicate la nivelul substratului tehnic.
Lotus Exige Series 1 a fost lansat acum două decenii şi între timp a reuşit să devină unul dintre cele mai vândute modele din istoria companiei. Acum, aflat la cea de-a treia generaţie, Exige vine să marcheze aniversarea de 20 de ani de la prima lansare. Ediţia are la bază interpretarea de mijloc Exige Sport 410, care a fost lansată în premieră în 2018 ca o versiune de tranziţie dintre modelele Sport 350 şi versiunea de top Cup 430.
La nivel estetic Exige Sport 410 20th Anniversary se distinge prin carcasele oglinzilor retrovizoare exterioare, acoperişul şi eleronul posterior vopsite în nuanţa caroseriei, iar la nivelul barei de protecţie faţă se regăseşte un splitter integrat din fibră de carbon. Distinctiv va fi decorul cu silueta supercar-ului de primă generaţie aplicată pe aripile laterale, alături de denumirea seriei speciale.
Lista culorilor de caroserie deste formată din nuanţele de albastru Laser Blue, portocaliu Chrome Orange şi roşu Calypso Red — aceste nuanţe au fost disponibile pentru prima generaţie Exige. Tot aici sunt incluse şi alte nuanţe, cea argintie Arctic Silver, galben Saffron Yellow şi negru Motorsport Black. Modificările interioare se limitează la tapiseria specială din Alcantara cu denumirea 20th Anniversary aplicată pe spătare. Tot cu Alcantara este tapisat şi volanul, iar clienţii pot aştepta şi inserţii originale din fibră de carbon.
Ediţia aniversară este propulsată de acelaşi benzinar V6 de 3.5 litri, utilizat standard şi de versiunea de serie Sport 410. Motorul respectiv dezvoltă 416 CP şi 420 Nm. În schimb, constructorul raportează modificări la nivelul suspensiei, în special, supercar-urile din seria specială vor fi echipate cu amortizoare adaptive livrate de Nitron. Preţul ediţiei speciale porneşte de la aproximativ 83,600 euro.
0
2,598
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!