Mercedes-Benz lansează o motorizare incipientă pentru SUV-ul electric EQC

22 Iunie 2020, 08:39
Denis Godorozea
Mercedes-Benz a pregătit o nouă motorizare pentru SUV-ul 100% electric EQC. Este vorba despre o versiune incipientă care, deocamdată, va fi disponibilă doar pe piaţa din China, însă ulterior într-o formă sau alta va ajunge şi pe alte pieţe. Amintim că la doi ani de la lansare, electromobilul a fost disponibil până acum doar în versiunea EQC 400 4MATIC, în diverse interpretări de design.
Noua versiune poartă indicele EQC 350 4MATIC şi, după cum sugerează denumirea, are un sistem de tracţiune integrală, respectiv, două motoare electrice pe cele două punţi motrice. În noua interpretare motoarele oferă în tandem 286 CP şi 415 Nm, în timp ce varianta de top EQC 400 dezvoltă 408 CP şi 760 Nm. Diferenţă simţitoare la nivel de performanţă, care se va face simţită şi în timpul exploatării reale — ECQ 350 va fi mai lent în acceleraţia 0-100 km/h decât EQC 400 cu aproape două secunde, fiind capabil să atingă viteza respectivă ân 6.9 secunde, pe când modelul de top o poate face în 5.1 secunde. Viteza maximă este limitată pentru ambele modele la 180 km/h.
Mercedes-Benz EQC 350 4MATIC are la bază o baterie de 79.2 kWh, identică cu cea utilizată şi de versiunea de top. Astfel, chiar şi în ciuda puterii mai mici, cele două versiuni indică o autonomie similară de 415 km cu un singur plin al bateriilor. Autonomia a fost calculată, însă, conform standardului NEDC, unui mai depărtat de condiţiile de exploatare reală.
Noua versiune va fi mai atractivă pentru cei ce nu-şi doresc performanţe de top pe un electromobil, însă chiar şi aşa EQC indică un timp de acceleraţie decent, în special în segment. Totodată, această modificare a rezultat într-un preţ mult mai atractiv în raport cu EQC 400: 71 mii dolari americani, cu 11 mii dolari mai puţin decât costă SUV-ul de top.
0
2,813
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!