Păzea, Cybertruck! Un nou concurent 100% electric poate fi lansat mai devreme pe piaţă

26 Iunie 2020, 16:23
Denis Godorozea
Concurenţa în segmentul pickup-urilor electrice din SUA devine tot mai fierbinte. Se pare că pentru acest segment extrem de atractiv în America de Nord vor lupta nu doar constructori auto cu o careva istorie, dar şi proiecte absolut noi, care nu au produs anterior automobile. Astfel, în viitorul apropiat în segment se vor duela Ford F-150 electric, Tesla Cybertruck, dar şi adversari noi, printre care Rivian R1T, Nikola Badger şi cea mai recentă premieră, despre care vă relatăm astăzi — Lordstown Endurance.
Startup-ul american Lordstown Motors a derivat din compania Workhorse, care acum 3 ani a prezentat un prototip propriu de pickup electric. Intenţiile şi planurile viitoare ale companiei sunt bine definite, or Lordstown Motors a intrat mai devreme în posesia uzinei General Motors din statul Ohio, unde anterior se produceau modelele compacte Chevrolet, şi planifică să înceapă producţia propriilor maşini. La ora actuală uzina se află la etapa finală de reorganizare pentru startul producţiei electromobilelor. Suma investiţiilor ar putea atinge în total circa 50 milioane dolari, iar cel mai curios este că aceşti bani sunt oferiţi companiei chiar de General Motors, în formă de credit!
Dar să vedem vor opune cei de la Lordstown Motors faimosului pickup Cybertruck!

Lordstown Endurance are un aspect mai clasic, inspirat de pa pickup-urile cu motoare cu combustie internă, aspectul exterior fiindu-i elaborat de studioul Hydra Design Labs. Electromobilul este construit pe cadru dur, la bază fiind amplasate bateriile care alimentează motoarele electrice. Apropo de motoare — Endurance este propulsat de 4 unităţi electrice, câte una pentru fiecare roată. În tandem motoarele dezvoltă 600 CP şi un cuplu maxim halucinant de 6,000 Nm!
Potrivit celor de la Lordstown Motors, o asemenea arhitectură este mai practică şi mai fiabilă datorită unui număr minim de componente care să asigure conexiunea dintre motoare şi roţi. Motoarele sunt alimentate de la un set de baterii cu o capacitate totală de 70 kWh, nu prea generoasă şi tocmai din acest motiv, se pare, americanii nu au dezvăluit încă autonomia exactă a pickup-ului, sugerând doar că acesta poate parcurge peste 400 km. În schimb, au fost dezvăluite caracteristicile dinamice, care nu nici ele prea impunătoare — viteza de 60 mph (97 km/h) este atinsă în 5.5 secunde, iar viteza maximă se limitează la 128 km/h.
La moment nu se cunoaşte data exactă a startului producţiei, nici data debutului comercial al electromobilului. În schimb, americanii au dezvăluit preţul de pornire pentru noul pickup — 52,500 dolari americani. Simţitor mai mult, astfel, decât a promis Tesla pentru Cybertruck, 39,900 dolari, care în versunea de bază dispune de caracteristici dinamice şi o autonomie similară.
0
3,066
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!