Toate benzinăriile din Germania vor fi dotate cu prize de încărcare pentru electromobile

9 Iunie 2020, 09:12
Denis Godorozea
După criza pandemică provocată de coronavirus autorităţile germane îşi doresc să readucă ţara la normalitate cât mai curând. Pentru reabilitarea economiei au fost prevăzute investiţii de circa 130 miliarde euro, pentru diferite segmente, inclusiv industria auto. În special, segmentul electromobilelor va fi susţinut şi indirect, prin stimularea cererii pentru vehicule cu sisteme de propulsie alternative prin dezvoltarea infrastructurii.
Astfel, autorităţile propun ca fiecare staţie de alimentare clasică cu combustibil să fie echipată cu prize pentru încărcarea electromobilelor — acest lucru ar soluţiona imediat problemele infrastructurii mai puţin dezvoltate în anumite zone ale ţării (ei bine, relativ). Dezvoltarea infrastructurii va face electromobilele şi mai atractive pentru cumpărători, în special dacă e să ţinem cont că achiziţia acestora va fi în continuare subvenţionată de stat. Totodată, este analizată posibilitatea măririi impozitelor aplicate pentru automobilele clasice cu combustie internă.

Potrivit estimărilor, în prezent în Germania activează aproximativ 28,000-29,000 staţii de încărcare pentru electromobile. Autorităţile declară că pentru a face electromobilele cu adevărat atractive pentru cei ce călătoresc la distanţe mari, în ţară ar fi trebuit să activeze nu mai puţin de 77,000 staţii de încărcare. Se pare că acesta este obiectivul spre care ţintesc germanii acum.
0
1,276
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!