Mercedes-Benz S-Class S 600 Long W140. Visul suprem de cândva, azi tot mai puţine şi mai scumpe

22 Iulie 2020, 19:32
Redacţia PiataAuto.md
Să zici cuiva în anii ’90 că te plimbi într-un Mercedes-Benz S-Class S 600, din generaţia W140, însemna să-i spui că eşti printre cei mai privilegiaţi oameni ai lumii. Ba chiar şi mai târziu, să conduci un asemenea automobil, fie el cumpărat şi la mâna a doua, oricum îţi garanta un statut la care mulţi priveau cu ardoare.
Şi asta pentru că modelul W140 era unul de legendă, prin design, lux, confort şi durabilitate. Iar motorizarea S 600 era cea de top, exceptând versiunile speciale, iar ea însemna un imens motor V12 sub capotă, de 6.0 litri! Da, în acele vremuri, cifra 600 din motorizare încă mai era legată de cilindreea adevărată a motorului. Da, maşina asta n-a rămas în zadar poreclită de istorie drept „ultimul Mercedes-Benz” care a mai beneficiat de overengineering. Şi asta pentru că dezvoltarea ei a costat la acea vreme 1 miliard de dolari, o sumă absolut colosală!

Motorul V12 de pe această versiune dezvolta iniţial 408 CP şi 580 Nm, apoi, în 1992, a fost redus la 395 CP şi 569 Nm pentru a fi mai prietenos cu mediul.
Ei bine, chiar dacă multe din aceste W140 au adunat sute de mii de kilometri între timp şi ani în calendar, preţul lor a început a creşte, ceea ce ne spune că ele intră în etapa maşinilor căutate de colecţionari. Iar dacă vorbim de apogeul S 600, atunci exemplarele sunt tot mai puţine şi tot mai scumpe. Şi nici n-avea cum fi altfel, pentru că motorizarea de top nu s-a produs în foarte multe exemplare — de exemplu versiunea S 600 Long (SEL 600 la început de carieră) s-a produs în 32,517 exemplare pe parcursul întregi cariere a generaţiei W140!
Şi tocmai aşa ajung să coste asemenea exemplare preţuri tot mai mari. Maşina pe care o vedeţi în imagine e scoasă la vânzare în Belgia şi are un kit de caroserie semnat de Wald, fapt care în ochii unor colecţionari îi poate reduce valoarea, iar în ochii altora — i-o poate creşte. Dar ştim cu siguranţă că unii fani ai modelului se vor îndrăgosti imediat de jantele uriaşe ale acestui exemplar!
Maşina a fost recondiţionată ceva timp în urmă şi are un apsect estetic foarte decent, pe din afară şi în habitaclu, dar odometrul său indică un parcurs deloc mic de 219,000 km. Proprietarul declară că a făcut o deservire amplă acum 500 km, dar menţionează că, de când a scos vehiculul la vânzare, acesta are şi o problemă — martorul de ABS şi SCR nu se stinge de pe bord. Asta poate semnifica fie o reparaţie uşoară, fie una costisitoare. Totuşi, necătând la asta şi la parcursul onorabil, preţul acestui exemplar e de 15,000 euro.
Voi aţi cumpăra un asemenea W140 la aceşti bani, cu tot cu tuning-ul său de la Wald şi problemele care le are? Sau aţi căuta unul într-o condiţie mai originală şi mai proaspătă?
0
26,975
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!