Născut pentru circuit: Lamborghini prezintă noul hypercar de curse Essenza SCV12

30 Iulie 2020, 17:13
Denis Godorozea
Lamborghini prezintă noua creaţie a diviziei de curse Squadra Corse, un hypercar dezvoltat special pentru performanţe maxime pe circuit în cadrul competiţiilor private şi internaţionale. Hypercar-ul Essenza SCV12 este propulsat de faimosul benzinar V12, preluat de la versiunea de serie Aventador, dar care promite performanţe şi mai bune în noua interpretare.
Noul Essenza SCV12 are la bază, de fapt, versiunea de serie a lui Aventador, precum platforma şi unitatea de propulsie, însă substratul tehnic a fost actualizat pentru performanţe maxime pe circuit — maşina asta nu va putea fi văzută pe drumurile publice. De la Aventador noul Essenza SCV12 a moştenit cockpit-ul din fibră de carbon, iar cabina a fost fortificată astfel încât să nu fie necesară instalarea cuştii de siguranţă. Hypercar-ul corespunde standardelor de competiţii FIA, dar oferă un coeficient aerodinamic mai bun decât modelele din seria GT3. Datorită elementelor exterioare, hypercar-ul beneficiază de o forţă de apăsare de până la 1,200 kg la viteze de circa 250 km/h.
Benzinarul V12 ce livrează în cazul lui Aventador 770 CP este capabil să ofere acum 830 CP. Inginerii au renunţat la cutia robotizată standard în schimbul unei cutii secvenţiale cu 6 trepte X-trac, ce transmite cuplul doar pe puntea spate. Îmbunătăţiri au intervenit la nivelul suspensiei şi sistemului de frânare. În consecinţă, bolidul de curse cântăreşte cu 147 kg mai puţin decât un Aventador de serie, însă constructorul nu a dezvăluit caracteristicile dinamice.
Cum nu a dezvăluit nici preţul, dar acesta contează mai puţin în contextul în care italienii planifică să producă doar 40 unităţi Essenza SCV12, toate fiind rezervate încă până la premiera oficială. Hypercar-urile sunt destinate celor mai fideli clienţi ai mărcii, care deţin în garaj, probabil, nu doar un singur Lamborghini. Achiziţia hypercar-ului oferă accesul într-un club special de proprietari de Essenza SCV12, care pe parcursul anului viitor vor avea ocazia să participe la competiţii dedicate cu ceilalţi colegi din club pe cele mai renumite trasee de curse din întreaga lume.
0
3,091
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!