(VIDEO) Americanii au echipat electromobilul Mustang Mach-E cu 7 motoare! Ce putere dezvoltă?

21 Iulie 2020, 16:32
Denis Godorozea
Divizia Ford Performance a creat un adevărat monstru pe baza SUV-ului electric Mustang Mach-E. Ei bine, de la varianta de serie a electromobilului prototipul de performanţă a moştenit doar caroseria şi... denumirea! Substratul tehnic al acestui Mach-E 1400 este absolut unic şi special şi nu are nici o tangenţă cu cel al maşinii de serie, iar asta înseamnă că specialiştii diviziei de performanţă au în portofoliul lor o concepţie electrificată nouă, care ar putea fi aplicată în viitor pe pistele de curse.
Cei din cadrul Ford Performance au apelat la ajutorul companiei private RTR Vehicles, iar dezvoltarea prototipului a durat nu mai puţin de 10 mii ore. Stilistic bolidul se inspiră de la SUV-ul de serie, dar comparativ cu acesta are elementele exterioare realizate din fibră de carbon. Totodată, Mach-E 1400 are un pachet aerodinamic mai avansat, cu bare de protecţie modificate, aripi evazate şi un eleron masiv la posterior.
Am pomenit mai sus de substratul tehnic complet modificat: dacă un Mustang Mach-E de serie poate avea unul sau două motoare electrice în interpretarea de top, atunci acest prototip este propulsat concomitent de şapte motoare electrice! Pe puntea faţă se regăsesc trei motoare şi alte patru pe puntea spate. În tandem sistemul livrează peste 1,400 în cadrul sistemului de tracţiune integrală, însă cel din spatele volanului poate activa regimul drift mode care deconectează în totalitate puntea faţă.
Bateria standard a fost înlocuită cu una mai performantă, dar cu o capacitate limitată la 56.8 kWh — aceasta dispune de un sistem îmbunătăţit de răcire şi este capabilă să alimenteze sistemul nebunatic cu 7 motoare active concomitent. Americanii nu au dezvăluit caracteristicile dinamice, dar au sugerat că prototipul poate circula cu viteze de peste 160 mph (echivalentul a 257 km/h). Afară de cele menţionate, Mach-E 1400 are un sistem de frânare îmbunătăţit, livrat de Brembo, în tandem cu un sistem de recuperare a energiei în timpul frânării.
Bolidul va putea fi văzut în acţiune în cursele NASCAR, însă nu în cadrul competiţiei propriu-zise. Constructorul susţine că acelaşi bolid va putea chiar să participe la 3 tipuri de curse — drift, drag sau pe circuit, iar pentru aceasta cel din spatele volanului va avea doar să aleagă setările potrivite prin intermediul sistemului multimedia de la bord.
0
4,958
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!