Mai bun decât orice Mustang contemporan: opera de artă creată de Ringbrothers pe baza modelului din 1967

21 August 2020, 10:27
Denis Godorozea
Proiectul celor de la Ringbrothers iniţiat pe baza unui Ford Mustang Fastback din 1967 a demarat în 2007 şi până acum acesta poate fi cel mai spectaculos program de personalizare pentru legendarul poney car de primă generaţie. Tunerii nu au modificat dramatic aspectul exterior al maşinii, dar i-au oferit un kit de muscle car adevărat, care să combine sportivitatea şi eleganţa în proporţii egale. Ce ziceţi, este acest Mustang un restomod perfect?
Lista modificărilor aplicate de Ringbrothers este imensă, dar chiar şi aşa tunerii nu au exagerat elemente exterioare imporprii şi nu au depravat aspectul veritabil al Mustang-ului original. Iniţial tunerii au înlocuit plafonul şi capota cu unele noi, din fibră de carbon, iar caroseria a fost vopsită în nuanţa specială Glasurit Copper Burnt Orange Metallic. Mustang-ul s-a ales cu bare de protecţie noi, cea frontală fiind echipată cu un splitter compact. Elementele adiţionale, precum pragurile laterale, eleronul posterior, splitter-ul frontal, dar şi capota au fost vopsite într-o nuanţă contrastantă de gri.
Jantele de 19 ţoli de culoare neagră ascund sistemul de frânare performant, cu etriere Baer 6S şi discuri ceramice de 15 ţoli pe puntea faţă şi de 14 ţoli pe puntea spate. Principala modificare tehnică a avut loc sub capotă, unde se regăseşte benzinarul V8 Roush Performance de 7.0 litri. Motorul se cuplează la cutia secvenţială Tremec cu 5 trepte.
Habitaclul a fost retapisat integral cu piele fină de culoare maro-portocalie, care să se combine cu nuanţa de bază a caroseriei. Tot la interior a fost înlocuit volanul şi levierul cutiei de viteze. Partea de sus a planşei de bord este acoperită cu piele de culoare neagră, iar inserţiile decorative au fost înlocuite cu unele din fibră de carbon, inclusiv pe pragurile laterale. Până şi barele de protecţie interioare sunt acoperite cu piele neagră cu cusături contrastante.
Bijuteria asta a fost vândută ieri la licitaţia organizată de Bring A Trailer. Câteva zeci de persoane au luptat pentru posibilitatea de a intra în posesia maşinii, iar cumpărătorul final va fi nevoit să scoată din buzunar 265,000 dolari americani. Ei bine, precum şi orice maşină de colecţie, valoarea acestui Mustang se va majora în timp, zicem noi.
1
2,013
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!