O colecţie incredibilă de automobile a fost descoperită într-o şcoală abandonată din SUA

24 Septembrie 2020, 17:24
Denis Godorozea
Într-o şcoală abandonată dintr-un orăşel din statul american New York a fost descoperită o colecţie inedită de automobile, modele clasice, sportcar-uri, muscle car şi hot rod-uri unice. Se pare că şcoala a adăpostit maşinile termen de mai mulţi ani, în aşteptarea să fie descoperite de fotograful Bryant Neal.
Şcoala construitp în 1913 fusese abandonată în 1981, după care la începutul anilor 2000 a fost cumpărată cu ideea transformării clădirii, sau a unei părţi, într-un service auto. În incinta şcolii au fost reparate diverse automobile, însă activitatea de bază a noului proprietar a fost crearea unor hot rod-uri unice.
Ei bine, service-ul şi-a găsit loc la primul nivel al clădirii, iar odăile nivelelor de mai sus au fost reamenajate pentru a deveni odăi pentru traiul angajaţilor întreprinderii. O dramă în procesul de muncă, însă, în care a avut de suferit proprietarul atelierului, a pus punctul iniţiativei, iar astfel a şi luat sfârşit activitatea întreprinderii. Proprietarul nu şi-a mai putut urma visul şi a plecat într-un alt oraş, iar proiectele nefinalizate au rămas conservate în clădire până în prezent.
În interiorul şcolii Bryant Neal a găsit automobile produse de diverşi constructori, în diferiţi, ani. Printre acestea se enumeră un Ford Mustang din 1999, un hot rod Ford Model A, un Chrysler PT Cruiser produs în 1960, dar şi bijuterii clasice, precum Cadillac Deville din 1960, Chevrolet 210, produs în 1957, un Oldsmobile Cutlass, produs în 1967, care a fost în posesia fiicei proprietarului atelierului, dar şi un Chevrolet Corvette C4, creat pentru nunta fiului proprietarului atelierului.
Cazul cu Corvette a fost mai curios, de altfel, or maşina ar fi fost furată chiar în ziua nunţii, pentru ca să fie găsită peste 10 ani, avariată. După cum au aflat ulterior forţele de ordine, maşina a fost avariată, de fapt, de însăşi proprietarul ei, care în ziua propriei nunţi a decis să conducă în stare de ebrietate sportcar-ul istoric.
Nu se cunoaşte care va fi soarta ulterioară a maşinilor descoperite după mai mulţi ani de "conservare", dar şi cine este acum proprietarul clădirii.
1
6,143
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!