Premieră: Opel Crossland facelift. SUV-ul păstrează gama veche de motorizări Peugeot, dar preia faţa lui Mokka

7 Octombrie 2020, 10:37
Denis Godorozea
De câţiva ani Opel a trecut sub controlul francezilor de la PSA Peugeot Citroen, iar de atunci a dat startul unei noi etape de dezvoltare, lansând generaţii noi pentru o bună parte din modelele din portofoliu, ce au trecut în totalitate pe platforme şi motoare franceze. SUV-ul Crossland, însă, a fost primul model din gama actualizată Opel, care a preluat platforma şi motoarele Peugeot, acesta fiind un frate al generaţiei precedente Peugeot 2008.
Cei de la Opel au încercat să introducă modificări majore în cadrul acestui facelift pentru Crossland, pentru a-i oferi un aspect exterior familiar noii game de modele. Astfel, fascia frontală este absolut nouă, realizată conform noului limbaj stilistic numit Vizor. Concomitent, Crossland a fost lipsit de indicele "X" în denumire, precum şi celelalte SUV-uri din gamă. Partea posterioară a rămas fără prea multe schimbări, cu excepţia blocurilor optice umbrite şi inserţii decorative noi. Actualizarea este completată de noile nuanţe de caroserie şi o colecţie revizuită de jante din aliaj uşor cu dimensiuni cuprinse între 16 şi 17 ţoli.
La interior se simte încă arhitectura Opel-urilor din era General Motors, iar modificările de aici sunt minime — Crossland în continuare seamănă mult cu Chevrolet Trax şi modelele mai vechi din gama General Motors. Ei bine, germanii raportează actualizări la nivelul echipamentelor interioare şi sistemului multimedia. Va fi disponibil un sistem de încărcare wireless pentru gadget-urile mobile, iar sistemul multimedia include funcţia OpelConnect, cu actualizări de soft şi aplicaţii prin web.
Gama motorizărilor a rămas aceeaşi. Amintim că Crossland poate fi echipat cu benzinare de 1.2 litri, cu 3 cilindri, cu o putere cuprinsă între 83 şi 130 CP. Sunt disponibile în continuare motorizările diesel de 1.5 litri, versiunea incipientă oferind acum 110 CP (102 anterior), iar cea de top — 120 CP. Ca şi anterior, crossover-ul poate avea cutie manuală sau automată, în funcţie de versiune, însă doar roţi motrice pe puntea faţă.
1
2,200
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!