(VIDEO) Trei secunde complete de verde înainte de impact! Copil biciclist, spulberat pe trecerea de pietoni de un microbuz în Chişinău

15 Octombrie 2020, 06:07
Redacţia PiataAuto.md
Un caz produs ieri în Chişinău, cu implicarea unui copil, e de-a dreptul cutremurător. Şi pentru că e vorba de un copil de doar 12 ani, ne grăbim să vă anunţăm întâi de toate că acesta a scăpat cu viaţă din teribilul accident, suferind o comoţie cerebrală şi fiind sub îngrijirea medicilor. Aşadar, ce s-a întâmplat şi cum s-a întâmplat totul?
Copilul de 12 ani a staţionat la trecerea de pietoni de la intersecţia bd. Ştefan cel Mare şi Serghei Lazo, aşteptând culoarea verde a semaforului. Imediat ce s-a aprins verdele pentru pietoni, copilul a început a traversa, pe bicicletă, trecerea de pietoni. În acel moment, microbuzul ce se deplasa pe bd. Ştefan cel Mare, l-a lovit pe acesta în viteză. Copilul a fost aruncat câţiva metri, cu tot cu bicicletă.

În scurt timp la faţa locului a venit un echipaj de ambulanţă, iar câţiva trecători i-au acordat primul ajutor copilului înainte de venirea medicilor. Din fericire, aceştia au confirmat mai târziu că starea copilului e stabilă.

La orele serii, a apărut şi video-ul cu momentul impactului, filmat de pe o cameră instalată, cel mai probabil, în curtea bisericii de la acea intersecţie. Anume aceste imagini ne-au permis să revedem totul de câteva ori şi să constatăm momentul în care s-a pornit copilul, faptul că semaforul era deja verde şi felul în care şi-a făcut apariţia microbuzul. Spunem asta pentru că primele imagini apărute ieri în mediul online, cu echipajul de ambulanţă, stârniseră multe comentarii precum că acest copil ar fi traversat strada la roşu în viteză. De fapt, băiatul a aşteptat culoarea verde şi a pornit imediat ce s-a făcut verde pentru el. Şi abia la 3 secunde după ce s-a aprins verde a fost lovit de microbuz! Asta se poate vedea din video-ul de mai jos!
Sigur, putem menţiona că n-ar fi trebui să traverseze pe bicicletă, ci alături de ea, aşa cum prevede regulamentul. Şi desigur, n-ar fi stricat un fel de prudenţă adaptată Moldovei, în care chiar dacă ai culoarea verde la semaforul tău, trebuie să mai priveşti odată ca să nu zboare de undeva vreun vitezoman grăbit. Copilul a fost naiv să creadă, probabil, că dacă e verde, chiar se poate traversa, chiar şi în Moldova. Iar şoferul de microbuz fie a traversat intersecţia la roşu, fie la o limită dubioasă între gaben şi roşu a traversat intrarea în intersecţie, terminând-o pe roşu absolut. Cele 3 secunde trecute de la aprinderea culorii verzi pentru pietoni şi implicit roşu pentru maşini până la impact, corelate cu vitreza lui, ne fac să credem că microbuzul a traversat intersecţia la roşu! Şi mai e un lucru e cert — chiar dacă ai putut traversa linia de stop la verde intermitent sau galben la intrarea în intersecţie, asta nu înseamnă că după intersecţie, la ieşirea din ea, nu eşti obligat să le cedezi trecerea pietonilor dacă aceştia au deja verde pentru ei!

În acest moment, încă nu avem vreun comentariu oficial al poliţiei despre acest accident sau imagini video din alt unghi, de la camerele de trafic care sunt montate în această intersecţie. Vom reveni de îndată ce vor exista şi informaţii oficiale despre accident şi cine se face vinovat. Până atunci, ştiind că pe toţi cei care avem copii, şi nu numai, ne trec fiorii de cele întâmplate, vă îndemnăm să vă spuneţi părerea în comentarii!

Atenţie! Imaginile video de mai jos vă pot afecta emoţional.
Sursa video: Facebook / grupul GBM / Adriana Şaptefraţi
0
5,477
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!