Electromobilul Mazda MX-30 a fost testat de Euro NCAP alături de noua Honda Jazz

12 Noiembrie 2020, 18:31
Denis Godorozea
Euro NCAP a efectuat o nouă rundă de teste de siguranţă. De această dată specialiştii europeni au testat două modele proaspete japoneze, electromobilul Mazda MX-30 şi compacta urbană Honda Jazz. Amintim că acum organizaţia europeană a introdus teste mai severe, cu impact frontal cu o barieră mobilă cu acoperire de 40%, dar chiar şi aşa testul nu s-a încheiat cu surprize neplăcute pentru cei doi constructori. Cât MX-30, atât şi Jazz, s-au ales cu calificative maxime.
În cazul Mazda MX-30, pasagerii de la bord, inclusiv minorii, sunt protejaţi în proporţie de 91% şi, respectiv, 87%. Crossover-ul japonez are şi un pachet de sisteme de siguranţă activă, eficienţa căruia a fost apreciată de Euro NCAP cu un scor de 73%. Mai vulnerabili în cazul unui impact s-au dovedit a fi, însă, pietonii şi ceilalţi participanţi la trafic din exteriorul maşinii, or aici electromobilul a acumulat doar 68%. Ei bine, acest punctaj nu a avut un efect prea negativ asupra scorului final.
Honda Jazz, la rândul ei, a obţinut calificativul maxim. În cazul pasagerilor şi copiilor de la bord, Euro NCAP a atribuit compactei urbane punctaj de 87% şi, respectiv, 83%. Pietonii şi alţi participanţi la trafic din exteriorul maşinii sunt protejaţi în proporţie de 80% în cazul unui impact, iar la capitolul siguranţă activă Jazz a reuşit să acumuleze 76%.

Testele video cu impact în diferite categorii le puteţi urmări în secvenţele de mai jos.
0
1,768
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!