IGSU atenţionează: automobilele parcate în curţile blocurilor blochează accesul pompierilor şi salvatorilor

4 Noiembrie 2020, 13:22
Denis Godorozea
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) în comun cu Inspectoratul Naţional de Securitate Publică (INSP) au demarat o campanie de informare şi sensibilizare a cetăţenilor asupra riscului cărora se supun atunci când parchează neregulamentar şi haotic în curţile blocurilor de locuit. În cadrul campaniei a fost realizat un experiment care să demonstreze cât de gravă este situaţia cu accesul în curţile blocurilor pentru autospecialele IGSU.
Astfel, un echipaj de salvatori împreună cu un echipaj de poliţie au încercat să imită un caz de urgenţă, când este necesară intervenţia autospecialelor IGSU din curtea unui bloc de locuit. Inspectorii au încercat să pătrundă pe teritoriile mai multor blocuri locative de pe strada Testemiţanu din capitală, dar nu au putut să o facă, or automobilele parcate acolo au rezervat loc doar pentru accesul autoturismelor, pe când pentru un vehicul de dimensiuni mai mari intrarea a fost blocată complet.
Astfel, oamenii legii s-au văzut nevoiţi să identifice posesorii automobilelor parcate necorespunzător pentru a le solicita deblocarea accesului şi parcarea regulamentară a maşinilor. De menţionat, însă, că nu toţi şoferii au putut fi găsiţi, iar o asemenea procedură durează minute în şir, timp critic în cazul unei situaţii de urgenţă. În context, IGSU aminteşte că timpul de răspuns a echipajelor de intervenţie în situaţii de risc depinde inclusiv şi de facilitarea accesului din partea locatarilor.
1
1,073
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!