Informaţii şi imagini noi cu cel mai performant electromobil Audi — RS e-tron GT

6 Noiembrie 2020, 10:22
Denis Godorozea
În cadrul campaniei de promovare a primului coupe cu 4 uşi 100% electric de serie din gama Audi, germanii au publicat o nouă serie de imagini cu versiunea de performanţă a acestuia, numită RS e-tron GT. Câţiva jurnalişti norocoşi din Marea Britanie au avut ocazia să conducă noul electromobil şi au dezvăluit în premieră performanţele de care va fi capabil coupe-ul stilat.
Presa occidentală comunică că viitoarea versiune de performanţă a lui Audi e-tron GT cu indicele RS va fi propulsată de două motoare electrice situate pe cele două punţi. În regim de rulare standard electromobilul va pune la dispoziţia şoferului 600 CP, puterea fiind disponibilă din primele clipe de acceleraţie, instant.
Însă performanţele maxime vor putea fi mărite până la 655 CP şi 830 Nm cu regimul Launch Control inclus, dar acesta va funcţiona o perioadă limitată de timp. Aceste caracteristici vor fi suficiente pentru a accelera până la 100 km/h în mai puţin de 3.5 secunde, iar viteza maximă va fi limitată în drept cu 250 km/h.
Cea mai performantă versiune va beneficia de baterii cu o capacitate utilizabilă de 83.7 kWh, similară cu ceea ce poate oferi Porsche Taycan cu pachetul Performance Battery Plus. O asemenea capacitate va nivela consumul de energie mai mare, rezultat din performanţele îmbunătăţite, astfel încât chiar şi în versiunea RS proaspătul e-tron GT să poată rula până la 400 km cu un singur plin al bateriilor. Totodată, posesorii acestor electromobile vor avea posibilitatea să suplinească rezervele de energie în proporţie de până la 80% în doar 22 minute utilizând o priză cu putere de până la 350 kW.
0
3,575
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!