Proiect de lege: Guvernul va permite importul vehiculelor mai vechi de 10 ani! Iată cât va costa vămuirea

24 Noiembrie 2020, 15:19
Denis Godorozea
Ministerul Finanţelor Republicii Moldova a finalizat consultările publice şi a prezentat modificările legislative privin politica fiscală şi vamală pentru anul 2021 — lista modificărilor a fost publicată în mediul online, iar ulterior acestea urmează să fie aprobate de Guvern şi adoptate de Parlament. Printre altele, documentul prevede stabilirea unor accize pentru importul automobilelor cu vârstă mai mare de 10 ani, iar astfel se prevede eliminarea interdicţiei de import a maşinilor vechi, cum se anunţa anterior. Dar vestea nu va fi prea îmbucurătoare pentru cei ce planifică să importe asemenea maşini, or taxele de import vor fi imense.
Aşadar, conform noilor prevederi este exclusă în totalitate vreo limită de import a maşinilor, fiind prevăzute taxe inclusiv şi pentru vămuirea automobilelor produse acum peste 20 de ani. Însă, precum şi în cazul capacităţii cilindrice, cota accizului aplicat creşte gradual în funcţie de anul producţiei, astfel încât ajunge la o maximă de 161.84 MDL per cm3 în cazul automobilelor de 20 ani cu dotate cu motor termic cu o capacitate cilindrică de 3,000 cm3 în cazul motoarelor pe benzină sau de 2,500 cm3 în cazul motoarelor diesel.
Modificări similare sunt prevăzute şi pentru transportul comercial, fie camioane, fie autobuze şi microbuze. Respectiv, pentru autobuze este exclusă limita de import de 7 ani, pe când camioanele produse acum peste 10 ani vor putea fi importate şi ele. De menţionat, că proiectul legislativ vine în lipsa unor norme de poluare implementate.
10
39,571
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!