(VIDEO) Teste de siguranţă mai neobişnuite: Volvo îşi aruncă maşinile de la înălţime de 30 metri

13 Noiembrie 2020, 17:21
Denis Godorozea
Volvo şi echipele de asistenţă urgentă şi salvatori au organizat o serie de teste mai puţin obişnuite. Au fost selectate câteva automobile care să fie aruncate în gol de la înălţimi de 30 de metri pentru ca ulterior cercetătorii, inginerii şi echipele de salvare să intervină pentru a colecta date cruciale. Astfel suedezii au simulat cele mai grave accidente, de care nu ar putea salva, aparent, nici cel mai avansat sistem de siguranţă activă sau pasivă.
ţinta celor de la Volvo a fost de a documenta dauna ce poate rezulta într-un asemenea accident în viaţa reală, iar inginerii susţin că testul le-a permis să colecteze mai multe informaţii despre consecinţele unui accident la viteză înaltă cu un vehicul de dimensiuni mari, precum sunt camioanele. Per total la test au participat 10 unităţi Volvo, diferite modele, dar toate au fost ridicate în aer cu o macara, la 30 de metri, pentru ca să fie aruncate în gol într-un spaţiu special amenajat.
Cea mai importantă experienţă, însă, a fost obţinută de echipele de salvatori, care au avut posibilitatea să realizeze un plan de acţiuni în funcţie de gravitatea accidentului, astfel încât în viaţa reală, când pasagerii maşinilor pot fi striviţi şi blocaţi la interior, aceştia să poată interveni prompt şi rapid pentru a extrage victimele.
Potrivit celor de la Volvo, deobicei salvatorii obţin experienţă în descărcerare fie în viaţa reală, fie pe baza automobilelor scoase din circulaţie, deci proiectate acum câteva decenii. Respectiv, experienţa obţinută cu automobilele moderne ar fi mai utilă.
0
4,843
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!