Acum şi BMW îşi anunţă retragerea din cursele Formula E! Motivul invocat de bavarezi

3 Decembrie 2020, 16:16
Denis Godorozea
BMW anunţă că se retrage din cursele Formula E cu sportive electrice — informaţia vine la câteva zile distanţă după ce rivalii de la Audi au publicat un comunicat oficial. Amintim că Audi a ales să-şi concentreze forţele pentru cursele de raliuri, pe când motivele bavarezilor sunt niţel diferite.
De altfel, se pare că BMW urmăreşte aceleaşi scopuri, precum şi Volkswagen, care a decis să se retragă complet din motorsport — dezvoltarea mobilităţii electrice pe drumurile publice sau, cu alte cuvinte, reorientarea mijloacelor financiare şi tehnice în dezvoltarea şi completarea gamei de electromobile. Istoria BMW în Formula E a început în 2014, când constructorul a decis să sprijinească financiar echipa americană Andretti Autosport, pentru ca ulterior să devină partenerul oficial al echipei. Cariera bavarezilor, însă, nu a fost prea fructuoasă, or cel mai bun rezultat obţinut în aceşti ani a fost locul 5 în clasamentul general şi 4 curse câştigate.
După retragerea BMW şi Audi, constructorii auto în Formula E vor fi reprezentaţi de brandurile DS, Jaguar, Mahindra, Mercedes-Benz, NIO, Nissan şi Porsche.
0
1,401
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!