Ambulanţe noi pe drumurile vechi din satele Moldovei. Dificultăţile serviciilor speciale în aceste zile

11 Decembrie 2020, 15:54
Redacţia PiataAuto.md
De câţiva ani serviciile de ambulanţă din Moldova au în slujba lor ambulanţe noi. Cele care operează exclusiv în zone rurale sunt, de obicei, de marcă GAZ, cu gardă la sol sporită. În oraşe şi centre raionale se întâlnesc mai des cele de model Mercedes-Benz Sprinter.
Condiţiile meteo din aceste zile, însă, au dat mari bătăi de cap servicilor speciale din Moldova. Or, chiar dacă ambulanţele sunt noi, drumurile au rămas tot cele vechi în satele mai îndepărtate ale Moldovei, unde, în multe cazuri, nu s-a văzut demult sau niciodată asfalt. De multe ori pietrişul sau pământul pus peste pietriş e tot ce acoperă aceste drumuri. Însă de ajutor medical pot avea nevoie toţi, inclusiv cei care trăiesc pe aceste drumuri.
Însă ambulanţa pe care o vedeţi în imaginile acestei ştiri nu e dintr-un sat foarte îndepărtat, acolo unde operează GAZ-urile de obicei. E chiar dintr-un sat de lângă Chişinău — Hulboaca — şi împotmolirea ambulanţei pe străzile satului a avut loc chiar azi dimineaţă. Ea se grăbea să acorde ajutor unui pacient şi în curba de pe acest drum acoperit cu noroi a derapat pe acostament, rămânând împotmolită.
A fost nevoie de intervenţia celor de la IGSU, care au venit cu un vehicul de pompieri de marcă MAN, nici acest vehicul nearătând prea firesc în acest peisaj. Însă salvatorii reuşit în doar 10 minute să tracteze ambulanţa şi aceasta şi-a putut continua drumul mai departe pentru ajutorarea pacientului.
În aceste zile salvatorii de la IGSU au mobilizat 23 de autospeciale pe întreg teritoriul ţării pentru a sări în ajutorul celor care au dificultăţi în înaintarea. Cazul cu ambulanţa, însă, ne aminteşte încă o dată despre realitatea neasfaltată şi mai puţin văzută în presă a ţării noastre.
0
1,876
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!