Premiera celui mai popular SUV din Europa e aproape: Nissan publică imagini cu interiorul noului Qashqai

7 Decembrie 2020, 12:50
Denis Godorozea
Premiera noii generaţii Nissan Qashqai a fost planificată mai devreme în acest an, or generaţia actuală a marcat debutul mondial cu 7 ani mai devreme. Situaţia pandemică şi dificultăţile financiare din acest an, însă, a impus conducerea Nissan să-şi revizuiască planurile, iar astfel şi premiera noului Qashqai a fost amânată. Dar astfel japonezii au avut doar un avantaj de timp pentru a perfecţiona crossover-ul compact de generaţie nouă, or acesta are misiunea dificilă să readucă constructorul japonez pe poziţiile de top în segment.
Nissan a şi dat startul campaniei de promovare a noului Qashqai, semn că premiera oficială va avea loc în viitorul apropiat. Acum japonezii au publicat o serie de imagini de tip teaser cu interiorul maşinii, mai întunecate, dar care oferă o porţie mare de informaţii despre arhitectura interioară a SUV-ului de generaţie nouă. Aşadar, dacă chiar interiorul actualului Qashqai nu a reuşit să se demodeze complet (în special cu unii concurenţi japonezi), noul SUV va face un pas enorm la acest capitol.
Qashqai se va inspira de la modelul mai mare din gamă, noul X-Trail, proaspăt lansat în SUA. Acum SUV-ul va oferi mai multe posibilităţi de conectare, având un o planşă super tehnologizată. La dispoziţia şoferului este pus un instrumentar de bord digital de 12.3 inch cu multiple posibilităţi de personalizare, ce poate afişa sistemul de navigaţie, un head-up display cu diagonală de 10.8 inch şi un volan multifuncţional de design nou, mai riguros. Pe partea de sus a consolei centrale se va situa un ecran de tip tabletă al sistemului multimedia, cu o diagonală de 9 inch, cu conexiuni Apple CarPlay, Andoid Auto, Wi-Fi HotSpot, toate disponibile wireless.
Mai jos de ecranul multimedia Qashqai nu abundă în detalii. Sistemul de climatizare are un set mai tradiţional de comenzi, cel mai probabil cu butoane clasice dar ecrane şi afişaje contrastante. Pe tunelul central a fost poziţionat un levier compact pentru selectarea direcţiei de deplasare a cutiei automate, dar şi un selector în formă de rotilă pentru regimurile de condus. Japonezii promit materiale mai calitative la bord şi o colecţie diversă de inserţii decorative cu posibilităţi de personalizare. Tradiţional, sistemul audio de top va fi livrat de Bose, iar în cele mai scumpe interpretări acesta va include 10 difuzoare şi un amplificator.
Premiera noului Nissan Qashqai va avea loc anul viitor, iar tot atunci japonezii vor dezvălui toate informaţiile tehnice şi designul exterior. Cert este că Qashqai va avea în continuare o platformă comună cu modelele de talie similară Renault şi, cel mai probabil, va fi acompaniat în Europa de SUV-ul Kadjar. Mai devreme în presă au apărut informaţii că noul Qashqai va renunţa la motorizări diesel, locul acestora urmând să fie preluat de sisteme electrificate, hybrid clasic sau plug-in hybrid. Motorizările clasice pe benzină, cel mai probabil, vor rămâne în oferta noii generaţii.
1
2,304
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!