(VIDEO) Strada Industrială din Chişinău: strada cu cel mai rău carosabil? Ar putea fi o alternativă de ocolire rapidă a capitalei

3 Decembrie 2020, 10:57
Ilie Toma
Strada Industrială e una din cele mai puţin circulate şi necunoscute străzi din Chişinău, pentru mulţi ea fiind doar o stradă ce duce într-un punct mort şi pe unde nu se poate duce nicăieri. Într-adevăr, proiectarea ei iniţială s-a făcut cu scopul de a asigura accesul către zone industriale foarte specifice, a unor depozite şi unităţi de producţie mari, care aveau de logistică separată, inclusiv cale ferată, şi trebuiau să fie mai depărtate de zonele locative ale capitalei.
Foto: Intersecţia străzilor Milescu Spătaru, Vadul-lui-Vodă şi Transnistriei la oră matinală, Chişinău

Dar ea face, de fapt, legătură între două puncte foarte circulate ale capitalei, pe ruta ocolitoare a Chişinăului dintre sectoarele Ciocana şi Botanica. Mai exact, ea se uneşte cu strada Transnistriei foarte aproape de intersecţia acesteai cu str. Vadul-lui-Vodă şi N. Milescu Spătaru, iar în celălalt capăt strada Industrială ajunge exact la intersecţia cu sens giratoriu unde se unesc străzile Uzinelor, Lunca Bâcului şi artera ce duce spre comuna Bubuieci. Respectiv, strada Industrială ar putea fi o rută alternativă de înconjurare a capitalei, faţă de ruta practicată frecvent în prezent, pe străzile Meşterul Manole, Voluntarilor, şi Uzinelor, rută care la orele de trafic maxim poate lua 20-30 minute de traversare uneori doar pe acest segment.
Stânga: ruta practicată în prezent. Dreapta: ruta alternativă pe strada Industrială

Problema străzii Industriale este carosabilul său extrem de prost! Într-atât de rău e drumul pe aici, încât vă recomandăm să evitaţi strada dacă nu circulaţi cu o maşină cu gardă la sol mai mare, care poate rezista la drumuri rele. Şi situaţia asta nu e de acum, de un an sau doi, ci de decenii întregi. Strada asta a fost ocolită întotdeauna de planurile autorităţilor de reparaţii ale drumurilor şi aşa şi a rămas să degradeze, iar gropile de aici să se sape şi să se niveleze după cum plouă sau după cum trec camioane şi le mai tasează din când în când.
Foto: o porţiune din strada Industrială din Chişinău în prezent

Noi am făcut şi un mic experiment în video-ul de mai jos, încercând să traversăm la orele dimineţii această stradă, în primul rând pentru a arăta starea curentă a drumului de aici, şi în al doilea rând pentru a contoriza de cât timp avem nevoie în prezent, cu carosabil rău, pentru a o pacurge. Ne-a luat 09:38 minute ca să parcurgem această rută, putem rotunji şi la 10 minute, în loc de minim 20 pe ruta obişnuită. Şi asta în condiţiile unui drum cu carosabil rău! Dacă ar fi un drum mai bun, credem că un timp de 6-7 minute ar fi perfect realist.

Spune şi tu ce părere ai? Este repararea acestei străzi o prioritate pentru Chişinău, cel puţin pentru următorii ani? Sau crezi că e prea auxliară pentru a merita atenţia?
1
8,365
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!