Mercedesul zgârcitului: are parcurs mic, e în condiţie superbă, dar nu-şi găseşte cumpărător din cauză dotărilor minime

26 Ianuarie 2021, 20:06
Ilie Toma
Ştiţi expresia aia cu zgârcitul care plăteşte dublu la final? Ei bine, cazul curios al acestui Mercedes-Benz S-Class W140, expus la vânzare în Italia de ceva vreme bună, pare să fie tocmai întruchiparea acelei expresii. Sau, în limbaj automobilistic, ar fi: nu lua o maşină premium mare, dar cheală în dotări, mai bine ia una mai compactă a aceleiaşi mărci, dar mult mai generos dotată!
Acest Mercedes-Benz W140 e fabricat în 1992 şi a fost cumpărat din start de către un italian, care îl deţine şi până astăzi. Atunci, în 1992, însă, italianul s-a cam zgârcit la achiziţie. În primul rând, a ales cea mică motorizare posibilă la acea vreme pentru S-Class: 300 SE, care avea sub capotă un motor de 3.2 litri, cu 6 cilindri în linie, care dezvolta 230 CP. O motorizare mai mică nu exista. Doar mai târziu a apărut versiunea 280, dar ea a fost disponibilă doar pe un număr limitat de pieţe.
În al doilea rând, cumpărătorul a ales-o în combinaţie cu cutia manuală, încă disponibilă pe atunci pe S-Class. Motorizările de top nu ofereau una, dar cele incipiente — da. E o cutie cu 5 trepte, iar poziţionarea treptelor e în stilul maşinilor de mai demult, în special a Mercedes-urilor mai de demult, cu treapta 1 situată în stânga jos, pe levier, iar a doua — în cea unde ar trebui în mod normal să stea treapta 1.
În al treilea rând, acest Mercedes-Benz S-Class W140 e tapisat cu material textil, iar aşa ceva ai fi văzut rar chiar şi prin acei ani. Teoretic exista, dar puţini cumpărători se încumetau să aleagă tapiseria de bază. De obicei, luau cel puţin o piele neagră. Deci, cumpărătorul acestei maşini a economisit şi aici.
Noroc că generaţia W140 era mai generoasă în dotările de bază şi maşina are, totuşi, un minim de dotări de confort la bord, precum geamurile acţionate electric, inserţiile de lemn, sistemul de climatizare bi-zonal, care, apropo, pare a fi unica dotare opţională de pe acest W140. În rest, până şi reglajul scaunului şoferului are role mecanice. Deci, e clar, italianul a fost un zgârâie-brânză.
Şi nu ştim cu siguranţă, dar e foarte probabil că tocmai din acelaşi motiv a şi parcurs atât de puţin cu S-Class-ul său, întrucât din 1992 şi până azi, acest Mercedes-Benz a adunat doar 85,450 km la bord!
Un asemenea parcurs, pe un S-Class W140 de 29 ani vechime, ar fi însemnat automat o maşină de colecţie, o bijuterie pe care ar fi vânat-o fanii şi colecţionarii din toată lumea. Dar nu e şi cazul acestui Mercedes-Benz. Maşina are luni bune de când se vinde! Deşi are un aspect estetic foarte proaspăt şi atrăgător, nu vrea nimeni s-o cumpere până la urmă!
Crezi că preţul o fi de vină, nu-i aşa? Că o fi prea scumpă? Nu, nici preţul nu e exagerat! Pentru un Mercedes-Benz S-Class W140 cu un singur proprietar şi parcurs de 85 de mii, pare chiar un chilipir: doar 12,800 euro! Singura explicaţie pentru eşecul său la vânzare vine de la dotările sale absolut minime, care-i taie toată plăcerea de a admira acest model.
Sau poate nu e aşa? Poate sunt printre noi şi oameni care ar fi gata să admire şi o asemenea ipostază a lui S-Class W140, atât timp cât starea tehnică a lui e bună? Zi-ne ce crezi în comentarii!
0
8,443
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!