Bentley-ul accidentat, care a primit dauna record de 1 milion de lei, e protagonistul cazului cu Max Nicula şi umilirea poliţiştilor

18 Februarie 2021, 16:42
Redacţia PiataAuto.md
După ce ieri v-am informat despre noi detalii în cazul daunei record, de 1 milion de lei, achitată prin poliţa RCA în favoarea proprietarului de Bentley Bentayga, în urma accidentului din decembrie 2020 între Bentley şi o Skoda Fabia, printre acele detalii numărându-se faptul că Bentley nu avea o asigurare casco, dar şi faptul că dauna a fost mai mare de un milion şi mai există o parte neacoperită, azi din mai multe surse am primit confirmarea a ceea ce suspectam ieri şi încă nu anunţasem, pentru că nu eram siguri: acest Bentley Bentayga a fost protagonistul scandalului din luna mai 2020, când mai mulţi agenţi de patrulare, au fost umiliţi în cel mai josnic mod de către doi amici — Max Nicula şi amicul său, care venise atunci cu un autoturism la locul scandalului. Ei bine, acel autoturism de atunci e chiar acest Bentley Bentayga din accidentul cu 1 milion de lei despăgubire!
Noi v-am promis anterior că vom monitoriza finalitatea celor două dosare, iar pe parcursul anului 2020 am solicitat mai multe informaţii de la Procuratura Generală, despre evoluţia acestui caz. În ultimul răspuns, primit mai mult de jumătate de an în urmă, Max Nicula, motociclistul, avea mandat de arest eliberat pe numele său, iar amicul său, care era în acea zi cu acest Bentley, avea dosar penal deschis în baza a două articole — articolul 349 alineat 1, adică ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească, şi articolul 264 alineat 1 , adică conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe.
Ieri, când am procesat detaliile dosarului de daună casco, am avut nişte informaţii neconfirmate că a fost vorba de acelaşi automobil, şi am şi solicitat de la Procuratura Generală informaţii despre evoluţia dosarelor de mai sus, pentru a vă informa despre finalitatea lor indiferent dacă se confirma legătura. Iată că între timp am primit mai multe mesaje, prin care am primit dovada aceloraşi plăcuţe de înmatriculare, confirmând că acest Bentley, care beneficiază acum de despăgubirea de 1 milion de lei, este aceeaşi maşină care figura în acel scandal cu umilirea poliţiştilor din anul trecut. Mai sunt unele detalii neconfirmate din toată istoria, inclusiv despre statutul juridic al automobilului, dar aşteptăm răspunsul procuraturii pentru a reveni cu situaţia la zi, din surse oficiale, privind evoluţia acestui dosar.
Aşadar, ce avem la ziua de azi? Un şofer de autoturism Bentley care în mai 2020 participă la o altercaţie cu poliţiştii, în care el şi amicul său umilesc public poliţiştii, în urma căreia se aleg cu dosare penale, inclusiv pentru faptul că ar fi condus Bentley în stare avansată de ebrietate (conform ultimului răspuns al procuraturii pe care-l avem). Acelaşi Bentley (nu ştim exact dacă a fost condus de acelaşi şofer, ori de proprietar, sau de vreun amic de-al său), devine păgubit într-un accident rutier jumătate de an mai târziu, fără să aibă asigurare facultativă casco, şi primeşte mai apoi o despăgubire record de 1 milion de lei, despăgubire pe care compania de asigurări era obligată s-o achite conform legii. Şi, aşa cum spuneam ieri, mai există încă o parte neacoperită a sumei totale a prejudiciului pe care l-a suferit acest Bentley, pe care proprietarul are voie s-o ceară prin judecată de la şoferul vinovat din Taraclia, al acelei Skoda Fabia.
Deci, voi ce credeţi despre toată situaţia acum?

P.S.: Dacă proprietarul de Bentley/şoferul are ceva de spus despre toată situaţia sau vrea să ne informeze mai rapid despre situaţia curentă a dosarului din anul 2020, suntem obligaţi şi dispuşi să-i oferim dreptul la replică.
0
18,409
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!