Cel mai rapid Audi RS3 din Marea Britanie, distrus de flăcări chiar în timpul filmărilor. Greşeala tunerilor?

8 Februarie 2021, 12:09
Denis Godorozea
Atelierul de tuning Eventuri din Marea Britanie a rămas fără cartea sa de vizită, cel mai rapid Audi RS3 din ţară, după ce bolidul a fost distrus în totalitate de flăcări chiar în timpul filmărilor în cadrul noului proiect. Deocamdată nu se cunoaşte cauza exactă a deflagraţiei, dar aceasta a început sub capotă, unde s-a situat motorul performant. Deci, vina le-ar putea aparţine chiar tunerilor.
Proiectul celui mai rapid Audi RS3 din Marea Britanie a început în 2019 pe un sedan de generaţie precedentă. Sub capota bolidului a fost instalat benzinarul Iroz Motorsport IMS850 Turbo, de Race Developments, cu un sistem de admisie performant, pe care este specializat atelierul Eventuri. Configuraţia promitea o putere totală de peste 850 CP.
Din 2019 şi până la sfârşitul istoriei sale, monstrul Eventuri a cucerit titlul celui mai rapid Audi RS3 din Marea Britanie, probabil unul dintre cele mai rapide din lume. În cadrul evenimentului VMAX200, prototipul Eventuri a reuşit primul să depăşească borna de 211 mph, aproape 340 km/h. Totodat, acesta a devenit cel mai rapid model în exerciţiul de drag racing al celor de la Carwow, fiind primul model în istoria canalului care a parcurs distanţa de un sfert de milă în mai puţin de 10 secunde.
În timpul unei sesiuni recente de filmări, RS3 semnat de Eventuri a fost distrus după o deflagraţie ce a avut loc sub capotă. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, însă maşina nu va mai putea fi reabilitată. Cauza incendiului abia urmează să fie stabilită, dar cel mai probabil deflagraţia a avut loc din cauza modificărilor aplicate sub capotă.
0
1,153
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!