Proaspăt lansat, noul Mercedes-Benz S-Class W223 are deja parte de primul recall urgent

5 Februarie 2021, 15:48
Redacţia PiataAuto.md
O ştire surprinzătoare a ieşit la iveală în aceste zile în Germania şi apoi în America de Nord, datorită unor publicaţii de acolo, care au aflat despre scrisori primite de unii posesori ai noului Mercedes-Benz S-Class W223, prin care aceştia sunt invitaţi de urgenţă la cel mai apropiat service, cuvântul urgent fiind accentuat cu litere mari.
Ce s-a întâmplat deci? Ironic, dar pare să fie vorba de o problemă cu simptoame similare celei despre care vă informam acum o săptămână în raport cu generaţia precedentă de S-Class, prin cazul unui canadian care-şi ţine automobilul în garaj de 3 ani, de frica blocării direcţiei. Exemplarele afectate ale noului Mercedes-Benz S-Class W223 pot întâmpina de asemenea o blocare subită a volanului, iar astfel cel de la volan s-ar pomeni în imposibilitatea de a face vreo manevră de evitare şi ar fi condamnat să-şi continue traiectoria necontrolat până la oprirea vehiculului, dacă are noroc să nu ajungă într-un obstacol. Tocmai de asta, cei de la Mercedes-Benz conştientizează că dacă se ajunge la un asemenea caz, probabilitatea unei catastrofe este foarte mare, aşa că proprietarii maşinilor afectate sunt invitaţi de urgenţă la cel mai apropiat service oficial pentru remedierea problemei.
În ce constă problema, de fapt? În montarea a două piese greşite în mecanismul de direcţie, şi anume bieletele au o factură greşită pe partea interioară în punctul de fixare cu caseta de direcţie, iar din cauza acestora s-ar putea forma o uzură rapidă sau ele ar putea genera un blocaj mecanic al direcţiei.
Maşinile afectate au fost produse la fabrica principală unde se asamblează S-Class, în Sindelfingen, numită şi Factory 56. Recent, Daimler a investit peste 730 milioane de euro acolo în pregătirea pentru producţia noii generaţii S-Class, lansată în septembrie 2020. Startul livrărilor noului S-Class a fost dat, însă, în decembrie 2020, aşa că doar 1,400 de exemplare au reuşit să ajungă în mâinile proprietarilor. Prin scrisoarea trimisă, cei de la Mercedes-Benz îşi cer scuze de la proprietarii de S-Class pentru incomoditatea creată, îi asigură că reparaţiile vor fi făcute gratuit şi îşi exprimă speranţa că aceştia vor manifesta înţelegere faţă de această eroare.
0
39,977
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!