(VIDEO) Cea mai frumoasă şosea din California a devenit impracticabilă din cauza alunecărilor de teren

1 Februarie 2021, 16:30
Denis Godorozea
Una dintre cele mai spectaculoase şosele de pe coasta de Vest a Statelor Unite, de unde Oceanul Pacific poate fi văzut în toată splendoarea sa, a devenit impracticabilă din cauza alunecărilor de teren şi avalanşelor de pietre provocate de vremea nefavorabilă. Consecinţele catastrofei sunt grave şi nu vor putea fi reparate într-un termen scurt.
Alunecarea a avut loc în preajma şoselei Highway 1 în regiunea Big Sur din California. Drumul a fost închis la începutul săptămânii trecute din cauza condiţiilor meteo nefavorabile pentru a preveni accidentele rutiere, când şoseaua a fost acoperită cu noroi, pietriş şi arbori. Spre sfârşitul săptămânii, însă, alunecările au distrus în totalitate o porţiune de drum de aproximativ 50 metri, asfaltul fiind scurs în largul oceanului.
Acum şoferii din zonă vor fi nevoiţi să apeleze la şoseaua US101, la aproape 42 kilometri depărtare, drumul fiind mai lung cu circa 300 kilometri decât în cazul în care şoferii circulă pe porţiunea Highway 1 cu o lungime de 74 kilometri. Lucrările de reparaţie au şi demarat, or autorităţile nu planifică să renunţe la şoseaua pitorească.
0
1,324
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!