Alpha prezintă primul concurent pentru Hummer şi Cybertruck: pickup electric cu panouri solare în benă

12 Martie 2021, 17:46
Denis Godorozea
Startup-ul californian prezintă noua sa creaţie electrică, numită Wolf. Maşina este realizată într-un stil unic cu coupe-ul Ace, prezentat mai devreme, dar vine să concureze cu pickup-urile electrice, ce tot continuă să apară în număr mare în special în SUA. Wolf-ul este, însă, ceva mai compact, dar aduce câteva soluţii captivante şi, teoretic, va indica un preţ mai accesibil decât concurenţii de dimensiuni mai mari, precum Cybertruck sau GMC Hummer.
Astfel, Alpha Wolf preia limbajul stilistic retro de la modelele precedente dezvăluite de startup, cu exterior minimalist, dar soluţii moderne, precum iluminare full-LED, inclusiv blocuri adiţionale ataşate de bara de protecţie frontală şi fixatorul de pe plafon. În benă poate fi instalat un panou solar, care să extindă cu câţiva kilometri autonomia zilnică a pickup-ului electric.
Habitaclul continuă stilul coupe-ului Ace, cu o planşă de bord minimalistă cu un singur ecran multimedia, montat vertical pe mijloc. Prin intermediul acestui display cei de la bord vor interacţiona cu cele mai multe sisteme incluse, inclusiv cel de climatizare. În schimb, Wolf surprinde cu tapiserie din piele, ce se regăseşte pe majoritatea suprafeţelor, inclusiv pe planşă şi volan, dar şi elemente de decor din fibră de carbon.
În funcţie de versiunea aleasă, Alpha Wolf poate avea unul sau două motoare electrice. În versiunea de bază, pickup-ul are roţi motrice pe puntea spate, însă americanii nu au specificat parametrii acesteia. Varianta de top are tracţiune integrală şi două motoare, fiind capabilă să accelereze până la 60 mph (97 km/h) în 6.2 secunde, dar nici în acest caz nu se cunoaşte puterea maximă oferită de motoare.
Pentru Wolf vor fi propuse două seturi de baterii, foarte apropiate din punct de vedere al parametrilor. Clienţii vor putea alege dintre 75 kWh şi 85 kWh, cu autonomii ce variază între 402 şi 442 km, însă asta fără încărcături, or pickup-ul electric mai poate tracta remorci cu o greutate de până la 1,360 kg.
Alpha a dat startul comenzilor pentru noul Wolf, dar nu specifică careva termeni de livrare şi nici măcar de start de producţie. Cea mai accesibilă versiune porneşte de la 36 mii dolari americani, pe când varianta de top cu tracţiune integrală şi baterie de 85 kWh costă cel puţin 46 mii dolari. Preţurile indicate pot fi reduse cu până la 7,500 dolari în funcţie de stat, conform programului de stat de stimulare a vânzărilor pentru electromobile.
0
1,556
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!