Britanicii prezintă noul Continental GT Speed, cel mai rapid Bentley de serie din istorie

24 Martie 2021, 09:47
Denis Godorozea
Bentley prezintă cea mai performantă versiune a coupe-ului Continental GT de generaţie actuală, numită Speed. Aceasta accelerează cu jumătate de secundă mai iute decât predecesorul şi devine cel mai rapid Bentley de serie din istoria companiei britanice. Aceasta e şi printre puţinele premiere pe care le vom vedea de acum încolo, cu un W12 sub capotă.
În materie de design exterior Speed va putea fi deosebit de celelalte Continental GT prin finisajele de culoare neagră lucioasă, ce au înlocuit elementele cromate, precum structura calandrului şi prizelor de aer, inserţiile de la nivelul barelor de protecţie şi pe lateral, însă cea mai performantă versiune nu abundă cu elemente de design ţipătoare, caracterul dinamic fiindu-i trădat de sunetul mai suculent al sistemului de evacuare.
Habitaclul Continental GT Speed se distinge prin scaunele sport cu suport lateral profilat, dar care tot te răsfaţă cu materiale de înaltă calitate, cu piele naturală şi Alcantara. Din lumea sportului aici au fost preluate elementele de decor din fibră de carbon, ce acoperă o bună parte a planşei de bord, dar şi elementele contrastante de culoare roşie. Însă ca şi celelalte versiuni, GT Speed oferă un grad avansat de personalizare, astfel încât interiorul să adopte un design mai tradiţional.
Standard cea mai performantă versiune include în lista de echipări jante originale de 22 ţoli, sistem de frânare cu discuri carbon ceramice mărite, suspensii pneumatice adaptive şi direcţie integrală cu punte spate viratoare. De dragul tendinţelor, chiar şi acest W12 de sub capotă are un sistem de deconectare a jumătate din cilindri în regim de rulare calm.
Motorul W12 de 6.0 litri a fost supus modificărilor cu schimbul de generaţii, or s-a lăsat prea mult aşteptat — actualul Bentley Continental GT şi-a făcut prima apariţie în 2017, pentru ca interpretarea Speed să apară abia acum, când ar fi şi timpul pentru o actualizare de mijloc de carieră.
Comparativ cu interpretările precedente, benzinarul livrează acum 659 CP, cu 24 CP mai mult decât anterior, şi un cuplu maxim de 900 Nm. Motorul se cuplează exclusiv la cutia robotizată cu 8 rapoarte şi dublu ambreiaj, resetată şi ea. Toate aceste modificări rezultă într-un timp de acceleraţie de 3.6 secunde până la 100 km/h, cu 0.5 secunde mai rapid decât precedentul Speed, cel mai dinamic Bentley de serie din istorie. Viteza maximă constituie 335 km/h, în creştere cu 3 km/h.
Bentley a deschis comenzile pentru proaspătul Continental GT Speed începând cu ziua de ieri, coupe-ul fiind disponibil pe majoritatea pieţelor unde este prezentată marca britanică. Preţurile, însă, nu au fost anunţate, deşi putem anticipa că Speed va fi ceva mai scump decât celelalte versiuni Continental GT, ce pornesc de la aproximativ 200 mii dolari, în funcţie de piaţă.
1
2,046
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!