Dacia a anunţat preţurile pentru primul electromobil în România. Cât ar putea costa în Moldova?

11 Martie 2021, 10:59
Denis Godorozea
În mai puţin de două săptămâni vor demara vânzările primului electromobil Dacia în România. Constructorul a dezvăluit în acest context preţurile de pornire pentru primul electromobil cu emblema sa, care va fi produs la uzina francezilor din China. Să vedem, deci, dacă Spring Electric îşi va confirma statutul celui mai accesibil electromobil de serie din Europa, dar şi cât ar putea costa în Republica Moldova.
Aşadar, versiunea de bază Dacia Spring Electric, numită Comfort, va indica în România un preţ de pornire de 16,800 euro, inclusiv TVA. În această ipostază electromobilul va avea un motor capabil de 45 CP, alimentat de la o baterie cu capacitatea de 26.8 kWh, ce promite o autonomie de până la 230 km conform standardului de calcul WLTP. În mediul urban, însă, Dacia promite distanţe de până la 305 km, calculate conform standardului WLTP City. Pe lângă cele menţionate, standard Dacia Spring va include sisteme de siguranţă activă, precum ABS, ESP, un limitator de viteză, dar şi 6 airbag-uri.
Din start, însă, cu deschiderea comenzilor ce va avea loc în 20 martie, constructorul din Mioveni va oferi electromobilul în nivelul de echipare Comfort Plus, ce porneşte de la 18,100 euro, inclusiv TVA, şi are o listă mai generoasă de dotări.
Pentru a presupune cam cât ar putea costa Dacia Spring Electric în Republica Moldova nu avem decât să excludem impozitul TVA din preţul anunţat pentru România, fără a adăuga careva plăţi adiţionale, or la import electromobilele nu sunt supuse cărorva impozite calculate din capacitatea cilindrică a motoarelor clasice. Astfel aflăm că primul electromobil românesc de serie va indica un preţ estimativ de circa 13,608 euro. Deci, aceasta va fi cea mai avantajoasă ofertă pe piaţa electromobilelor noi din Moldova, nu?
0
3,527
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!